Tross advarsler fra klubben har DNs eierselskap NHST tatt ut overskuddet fra avisen for å dekke underskudd i andre selskaper, skriver Aftenposten.

- I etterpåklokskapens lys er det opplagt at konsernet har vært for lite opptatt av å investere i og utvikle DN. De har vært for ivrige etter å investere i andre tapssluk. Det får vi svi for nå, sier Ingrid Bjørklund, klubbleder i Dagens Næringsliv til Aftenposten.

Bare i 2018 førte Mynewsdesk og Nautisk forlag til tap på 42 millioner kroner. I 2017 førte Nautisk forlag til et tap på 20 millioner kroner og 12 millioner året før.

Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask skriver i et generelt svar på e-post til Aftenposten at de ulike datterselskapene og NHST gjennomfører, eller har gjennomført, tiltak for å ha god nok lønnsomhet til å finansiere nødvendige satsinger

Torsdag forrige uke kom nyheten om at avisen må kutte 30 millioner kroner. og der 25 millioner skal spares inn ved hjelp av nedbemanning.

- For å ha nødvendig kapasitet til å kunne gjøre riktige satsinger og riktige investeringer, og ta en like sterk posisjon digitalt som på papir, må vi ha en god økonomi. Sånn som inntektsutviklingen har vært, må vi dessverre kutte kostander for å ha en god økonomi, sa sjefredaktør Amund Djuve til Kampanje i forrige uke,