Lørdag tok tolv nye kjendiser sine første steg på parketten i «Skal vi danse» på TV 2.

I år har kanalen invitert kjendiser som Per Sandberg og Bahareh Letnes til dansegulvet. Kjæresteparet gjør sin reality-debut i TV 2-programmet, men allerede i kveld er de også aktuelle i «Charterfeber» på TV3. 

Første program hadde et snitt på 433.000 seere og en andel på 37,2 prosent. Det er så å si helt likt fjorårets premiere, som hadde 434.000 seere og en andel på 37,7 prosent.

- Lørdagens seertall viser at «Skal vi danse» fortsatt er svært populært, og vi er selvsagt veldig godt fornøyde med at seertallene er helt på nivå med fjorårets premiere, sier PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Tar man med alt av repriser, opptak og TV 2 Sumo, har 563.000 fått med seg første program av «Skal vi danse».

Les også: Jan Thomas skal finne «drømmeprinsen» på TVNorge

Slått av «Stjernekamp»
Men selv ikke Per og Bahareh kan hamle opp med «Stjernekamp», som hadde 568.000 seere omtrent samtidig på NRK1. Det ga en andel på 47,2 prosent og utgjør en minimal nedgang på 5.000 seere fra premieren forrige uke.

Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener tallene viser at det fortsatt er liv i tradisjonell tv-seing.

- Jeg fikk helt ro i sjela mi da jeg så helgas tall. Nå er vi tilbake på et normalnivå, og det viser at verden ikke er helt snudd på hodet, sier tv-sjef Maraianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

Hun tror ikke det er tilfeldig at «Skal vi danse» holder fjorårets nivå. 

- Det vi kan se med én gang er at Bahareh og Per hjelper TV 2 med gode premieretall, sier Massaiu.

I år har «Skal vi danse» også et innslag fra reklamebransjen. Selv om Aleksander Hetland er mest kjent for sin svømmekarriere, har han funnet seg et nytt yrkesliv som rådgiver i reklamebyrået Nord DDB. Nå er han også favoritt i «Skal vi danse» med flest jurypoeng etter første program.

Les mer: - Var nok svømmingen og ikke reklamekarrieren TV 2 var ute etter

Topper lista med jubileumsepisode
«Nytt på nytt»
startet sesongen med en jubileumsepisode for å feire 20 år med satireprogrammet. 612.000 fikk med seg feiringen og det gjorde programmet til helgens mest sette.

NRKs talkshowdronning «Lindmo» trakk 487.000 seere, 4.000 mer enn på premieren forrige uke.

TV 2 samlet 325.000 seere på fredagens «Norske talenter». Det ga en andel på 29,6 prosent for programmet som startet sesongen med 199.000 seere forrige mandag.

Les også: Nordmenns TV-seing falt med et kvarter hver dag i august - NRK er den store taperen