I dag lanserer konsernsjef Kristin Skogen Lund ny visuell identitet for selskapet hun tok over rett før jul i fjor.

Det innebærer en ny logo, nytt symbol, ny fargepalett og nytt merkevaremønster.

- Schibsted har alltid vært fremtids- og utviklingsrettet med et ønske om å gjøre en forskjell i folks liv. Nå er det på tide å utvikle uttrykket vårt og få et moderne utseende for et moderne selskap, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i en melding.

Dropper Media Group fra logoen
Den nye logoen skal gjøre det enklere å kjenne igjen selskapet. Samtidig er Media Group utelatt fra navnet for å omfavne alle selskapets forretningsområder ifølge Schibsted-sjefen.

- Min visjon er at Schibsted skal være et støttende fundament for alle våre merkevarer. Jeg håper vår nye visuelle identitet og merkevarestrategi vil hjelpe oss i vårt arbeid for å fremme samarbeid og felles utvikling, samt hjelpe oss med å framstå som en attraktiv arbeidsgiver både for våre eksisterende og fremtidige ansatte, forklarer Skogen Lund.

Ny logo:

S-en i logoen er også et symbol, og mønsteret i symbolet er et grafisk element i seg selv, ifølge meldingen.

- En lang og grundig prosess
Det er Bold i Stockholm som har laget den nye visuelle identiteten.

- Da vi ble kjent med Schibsted, ble det tydelig at selskapet er delene – de forskjellige merkevarene – og at det å jobbe sammen vil skape enda mer verdi. Det var slik vi kom frem til «The unifying force konsept», sier Oskar Lübeck, grunnlegger og kreativ sjef hos Bold.

Punktene eller pikslene i S-en i Schibsted-logoen går nå inn i hverandre, som skal understreke at samarbeid er en av Schibsteds største muligheter.

- Det er fantastisk at vi nå har den nye visuelle identiteten på plass. Det har vært en lang og grundig prosess som har resultert i en tidsriktig identitet som gjenspeiler hva Schibsted er og står for, sier prosjektleder Ann Axelsson.

Gammel logo:

Slik har Schibsted-logoen sett ut. Nå er både blåfargen og typografien forsvunnet. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Har rendyrket selskapet
Etter splitten fra de internasjonale rubrikkselskapene i Adevinta, består Schibsted av forretningsområdene Nordic Marketplaces, News Media og Next. Her ligger selskaper som VG, Aftenposten, Finn.no, Prisjakt og Lendo i Norge, og Svenska Dagbladet, Aftonbladet og Blocket i Sverige, for å nevne noen.

Schibsted har også laget en video for å markere stilskiftet. Der legger de vekt på at de har drevet med innovasjon siden selskapet ble grunnlagt i 1839, eller «Rethinking things since 1839», som er Schibsteds nye slagord.