Som konserndirektør for lokalaviser, har Sturle Rasmussen brukt de siste månedene på opprettelsen av Polaris Media Agder og Schibsted sitt salg av Fædrelandsvennen og tre lokalaviser. Nå gir han seg etter en lang karriere i konsernet.

- Det har vært en veldig lærerik og morsom tid i Schibsted. Mediebransjen har utviklet seg enormt de siste 20 årene. En av de viktigste årsakene til jeg har blitt så lenge, i tillegg til pressens viktige oppdrag i samfunnet, er alle de flinke og smarte folkene her, som driver selskapet og bransjen fremover, sier Sturle Rasmussen i en pressemelding.

Han har tidligere hatt stillinger som direktør for brukermarked i Bergens Tidende og leder for Sysla.

- Sturle har på alle mulige måter bidratt til at Schibsted er det vi er i dag. For meg personlig har han også vært en viktig støttespiller, og jeg tør påstå at han er et av de skarpeste hodene i Schibsted når det gjelder å forstå hele medieutviklingen, sier konserndirektør for nyhetsmediene i Schibsted, Siv Juvik Tveitnes,

De har jobbet sammen siden Tveitnes begynte i Schibsted og Bergens Tidende i 2006.

- Det han har fått til, i mange krevende vekst- og omstillingsår, står det stor respekt av. Digitalisering av bransjen, produktutvikling og abonnementsvekst, er bare noen av områdene hvor han har vært en helt sentral spiller. På vegne av Schibsted må jeg si tusen, tusen takk. Vi kommer til å savne deg, sier hun.

- Det er på tide å prøve noe annet. Jeg er som mange andre opptatt av å bidra til en bærekraftig fremtid, og finne mulighetene som ligger der. Da er Bergen et veldig relevant sted å være. Jeg har lært mye i Schibsted, som kan overføres til andre bransjer. Men akkurat hvor jeg havner vil jeg bruke tid på å finne ut av, avslutter Rasmussen.