Kampanje kan i dag fortelle at det ikke blir noen sesong tre av «Heimebane» på NRK. Serien om Varg og Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) ble en stor snakkis i norske medier og hadde gode seertall, men det har frem til i dag vært usikkert om NRK ønsket å gå videre med en tredje sesong.  

- Det var fra start planlagt to sesonger på «Heimebane» sammen med NRK. Vi kommer derfor ikke til å lage en ny sesong med NRK som nå har andre prosjekter de må prioritere, men i dialog med NRK så ser vi på et mulig samarbeid med andre strømmetjenester fordi vi, skaperne bak «Heimebane», føler vi har mer på hjertet og gjerne vil lage en sesong til. Så vi får se hva som skjer fremover, sier produsent Vilje Hagen i produksjonsselskapet Motlys til Kampanje.

- Johan Fasting har i hvert fall en ny sesong klar og har begynt å skrive på den, fortsetter hun.

Dramasjef Ivar Køhn i NRK bekrefter overfor Kampanje at de har takket nei til en ny sesong.

- Vi har nå sagt nei innenfor budsjettrammene vi har nå, sier han til Kampanje.

- Har fått masse henvendelser
Han forteller at Motlys har kommet til dem med et forslag om å produsere tredje sesong for en annen strømmetjeneste, og at de ikke vil være til hinder for det.

- Vi liker historien og synes «Heimebane» har fungert veldig bra for oss og publikum, så vi er veldig positive hvis det gjøres en ny sesong, men med enn annen type finansiering enn nå.

- Har dere vært misfornøyd med seertallet?

- Nei, vi har fått masse henvendelser fra folk om at de har lyst på en tredje sesong, så det er ikke der det står, men vi er en allmennkringkaster og må ha et mangfold av tilbud, sier Køhn.

Ble hyllet av anmelderne
«Heimebane» fikk en svært varm mottakelse da første sesong hadde premiere i mars 2017. Både Dagbladet, Aftenposten og VG ga serien terningkast fem, og også Dagens Næringsliv og Morgenbladet ga ros til fotballdramaet.

Andre sesong av dramaserien hadde et snitt på over 800.000 seere, og nesten halvparten av dem valgte å strømme serien på NRK TV.

Les mer: Heimebane øker i andre omgang - en halv million så sesongpremieren

Mandag ble det kjent at NRKs «Heimebane» var blant de nominerte til den nordiske kritikerprisen Seriedagene Awards.