Stormen i Kristiansand har fortsatt med uforminsket styrke etter at Kampanje omtalte det harde ordskifte og debattklima i sørlandsbyen sist. Nå velger netthandel-gründeren og konsernsjefen i Brandsdal Group, Einar Øgrey Brandsdal, å slutte å skrive for den omstridte Facebook-avisa Sørlandsnyhetene hvor han har vært svært aktiv den siste tiden.

- Nå har jeg holdt på 20 måneder og sikker lagt ned 4-5.000 arbeidstimer. Nå må det slutte. Jeg har også logget meg av Facebook-kontoen min, sier Brandsdal til Kampanje. 

Det har vært svært ampert i Kristiansand i forkant av kommunevalgkampen og konfliktlinjene har vært få men svært tydelige. Brandsdal gikk blant annet sist helg  ut på Sørlandsnyhetene og utlovet en dusør til dem som kunne fremskaffe opplysninger i en krangel han har hatt med lokalavisen Fædrelandsvennen i lang tid.

Les mer: Netthandel-gründer går til angrep på Schibsted-avis – frister med en halv million kroner i dusør

- Føler meg utbrent
Men på et innlegg på Sørlandsnyhetene skriver Brandsdal i dag at han med dette skriver sitt siste innlegg og kutter all økonomisk støtte til nettsiden.

- Sørlandsnyhetene er kommet for å bli, men uten meg. Jeg skriver i dag mitt siste innlegg, har frasagt meg administrasjonsrettigheten og da er det også naturlig at jeg også avslutter mitt økonomiske bidrag til siden. Det er endelig valg, kall det gjerne et verdivalg, skriver han.

Gründeren kunne for dager siden fortelle Kampanje at han kjente han allerede begynte å bli sliten.

- Jeg har lyst til å bidra, men kjenner at jeg ikke lenger har kapasitet. Jeg har en annen jobb som jeg må prioritere etter valget. 10. september er det slutt, jeg føler meg ganske utbrent, sa Brandsdal.

Les hele Facebook-innlegget her. 

- En voksen beslutning
I dag ble det altså at beslutningen ble fremskyndet noen dager. En av dem som har kritisert Sørlandsnyhetene er First House-rådgiver og tidligere Fædrelandsvennen- redaktør Hans-Christian Vadseth.

- Jeg synes Einar har tatt en klok beslutning og begrunnelsen han gir står det respekt av. Jeg har vært uenig med ham i veldig mye både når det gjelder den økonomiske støtten til Sørlandsnyhetene og noe av det han har skrevet, men når han nå har kommet til denne konklusjonen så synes jeg det er voksen beslutning, sier Hans-Christian Vadseth. 

Vadseth gikk hardt ut mot Facebook-siden på Kampanje for noen dager siden som han mente hadde utviklet seg til et «ekkokammer for ytre høyre».

Les også: First House-rådgiver tar et oppgjør med Facebook-side: - Oppmuntrer til hatytringer

- Kan Brandsdals beslutning bidra til å få ned temperaturen i Kristiansand? 

- De siste to-tre dagene har det skjedd en markant endring på Sørlandsnyhetene og det har skjedd etter at Steinar Olsen i Stormberg, Kjersti Løken Stavrum og jeg blant andre har tatt opp hvor ille det har blitt. Det hadde vært fint om Sørlandsnyhetene kunne fortsette som et supplement til meningsbrytningen i Kristiansand, men da er det viktig at de legger seg på et edruelig nivå. Hvorvidt det skjer og om de har et liv etter kommnuevalget gjenstår imidlertid å se, sier han.