Tirsdag startet kampen for tilværelsen på «Farmen». Dette er 15. sesong av TV 2s realityserien som har vært en av kanalens aller største seersuksesser.

I år valgte 507.000 å benke seg ned foran tv-skjermen for å få med seg premieren. Det er 143.000 færre seere enn på fjorårets premiere. Andelen falt fra 50,7 til 46,1 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

For tre år siden var premieretallet på hele 789.000.

Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener likevel at starten er lovende for TV 2.

- Isolert sett vil jeg si at alt over 500.000 er bra ettersom den totale seingen er lavere i år enn den var i fjor, sier hun til Kampanje.

- Har lista for suksess falt såpass mye på ett år?

- Lista ligger litt lavere. Så langt denne høsten er det veldig få programmer som har startet med over 500.000 seere, så dette er gode tall for TV 2.

TV 2s PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl forteller at første episode har en Total Screen Rating (TSR) på 529.000, og det inkluderer opptaksseing og TV 2 Sumo.

- Vi har all grunn til å være fornøyd med «Farmen» når det fortsatt trekker over en halv million seere på førstegangsseingen på TV 2. Så vil jo disse tallene øke når opptak, repriser og TV 2 Sumo regnes med. Vi er i ferd med å avslutte årets innspilling nå, og vi har store forventninger til innholdet i årets sesong. Og vi tror dette vil være noe «Farmen»-seerne vil sette stor pris på. I tillegg så har vi også forventninger til «Torpet» på TV 2 Sumo, og er spente på hvordan tallene der vil utvikle seg utover i sesongen, sier han til Kampanje.

Årets sesong av «Farmen» er spilt inn på storgårdagen Lundereid i Sannidal utenfor Kragerø.

Les også: NRK-rival åpner for å ta over Heimebane: - Selvsagt interessant å se på muligheten