I dag informerte ledelsen i Dagens Næringsliv sine ansatte om at avisen skal kutte opp mot 30 millioner kroner. En betydelig del skal tas ved nedbemanning, ifølge klubbleder Ingrid Bjørklund i DN.

- Vi har hatt et allmøte i dag der vi fikk en oppdatering om bedriftens økonomiske status som ikke er så god som ventet. Ledelsen har derfor varslet kostnadskutt opp mot 30 millioner kroner, hvorav en betydelig del skal tas ved nedbemanning, skriver klubblederen i en e-post til Kampanje.

Les også: Dagens Næringsliv skal kutte 30 millioner kroner

Ingrid Bjørklund forteller at stemningen er trykket i næringslivsavisen.

- Det er naturligvis en svært tung beskjed å få på enhver arbeidsplass, så stemningen er trykket. Folk frykter naturlig nok for jobbene sine. Det er spesielt utfordrende siden vi også står midt oppe i en stor omorganiseringsprosess. Journalistene i DN er glade i arbeidsplassen sin og utrolig stolte over det journalistiske produktet vi lager hver dag, skriver klubblederen

- Det er fortsatt mye som er uavklart, og klubbstyret vil i tiden fremover jobbe med å sette seg grundig inn i grunnlaget for kostnadskuttene og for å få en frivillig nedbemanningsprosess. Akkurat nå må jeg be om forståelse for at jeg må bruke tiden min på å ta vare på klubbmedlemmene i en krevende tid, avslutter hun.

Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i NHST henviser til sjefredaktør Djuve for kommentarer.

- For å ha nødvendig kapasitet til å kunne gjøre riktige satsinger og riktige investeringer, og ta en like sterk posisjon digitalt som på papir, må vi ha en god økonomi. Sånn som inntektsutviklingen har vært, må vi dessverre kutte kostander for å ha en god økonomi, sier Djuve til Kampanje.

Les mer: DN-sjefen forbereder seg på bikkjeslagsmål på nett – spår tøft annonsemarked også i 2020