Saken blir oppdatert.

Én uke etter at sjefredaktør Amund Djuve kunngjorde at avisen skal nedbemanne og kutte 30 millioner kroner, informerte han de ansatte om en større omorganisering på et allmøte i dag. 

Ifølge kilder til Journalisten skal det opprettes en ny avdeling som skal drive med «historiefortelling og livsstil», hvor D2 skal ligge. Det opprettes i tillegg avdelinger for nyhetsdekning, meninger og produksjon. Nyhetsavdelingen skal deles opp i «breaking news» og en gravende avdeling, ifølge Journalistens kilder. 

Medier24 skriver at alle ansatte tilbys åpne sluttpakker og at det også skal tilbys gavepensjoner.

Det har foreløpig ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Djuve.

Les også: DN-sjefen kutter og forbereder seg på bikkjeslagsmål på nett – spår tøft annonsemarked også i 2020

Da Kampanje snakket med DN-redaktøren i juli, sa han følgende om omorganiseringen:

- Vi planlegger noen endringer der vi organiserer oss for å få økt fleksibilitet både i redaksjonen og i salgsavdelingene. DN skal fortsatt levere levere god, viktig og dagsordensettende journalistikk, og vi ønsker å opprettholde den sterke posisjonen vi i mange år hatt på papir også i digitale kanaler. Det betyr blant annet at det er mindre viktig for oss enn tidligere å organisere oss med utgangspunkt i hvilke flater vi leverer til i papiravisen.

Les mer: Varsler omorganisering i DN - har hatt intern utlysning av nye stillinger