«Idol» er tilbake på TV 2 våren 2020 og etter at dommer-veteran Gunnar Greve i fjor sa takk for seg i juryen, er erstatteren hans nå klar. Det blir Andreas Haukeland – også kjent som artisten TIX – klar for å ta fatt på oppgaven sammen med kollegene Silje Larsen Borgan, artistmanager, og Tshawe Baqwa, kjent fra Madcon.

«TIX» ble for alvor kjent med sine drøye russelåter i 2015, men har den senere tiden også markert seg som låtskriver på sanger for både Flo Rida og Ava Max.

- Jeg vil hjelpe andre å nå drømmene sine. Jeg var musikkbransjens underdog, som trosset fordommene og slo gjennom likevel. En slik dommer tror jeg ikke Idol har hatt før, og jeg tror det kan bidra til å både inspirere og motivere deltagere og publikum litt ekstra, sier Haukeland.

Han forteller at han har fulgt «Idol» siden første sesong og sett folk som både har fått drømmene knust og oppfylt. 

- Jeg vil finne den personen som kommer til å kjempe for sin plass i musikkbransjen, ikke bare med et talent, men med utstråling og viljestyrke. Du blir ikke popstjerne bare av å kunne synge. Jeg merker at jeg gruer meg til å gi kritikk, og jeg håper jeg slipper å knuse noens drømmer, sier han.

Idol-auditions starter opp i oktober, og nytt av året er at det ikke blir audition bare i de store byene, men også på mindre steder som Henningsvær, Loen og Arendal.

- «Idol» er et kjent og kjært konsept, som folk i all hovedsak vil kjenne igjen også i 2020. Men vi lever i en verden i stadig endring, så det er klart at vi også må revitalisere «Idol»-konseptet, slik at vi holder oss aktuelle. Dette mener vi at vi er godt i gang med å gjøre - både med den nye jury-sammensetningen, men også andre deler av programmet som kommer til å bli synlig for seerne våren 2020, sier PR- og mediesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl.