Ifølge Journalisten og Medier24 ble de ansatte i Dagens Næringsliv informert om at avisen skal kutte 30 millioner kroner på et allmøte torsdag morgen.

Fem av millionene som skal spares inn, er knyttet til trykkerikostnader. De resterende skal i all hovedsak være kostnader knyttet til personalet, ifølge Medier24.

Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i NHST henviser til sjefredaktør Amund Djuve for kommentarer.

- For å ha nødvendig kapasitet til å kunne gjøre riktige satsinger og riktige investeringer, og ta en like sterk posisjon digitalt som på papir, må vi ha en god økonomi. Sånn som inntektsutviklingen har vært, må vi dessverre kutte kostander for å ha en god økonomi, sier Djuve til Kampanje.

Les mer: DN-sjefen forbereder seg på bikkjeslagsmål på nett – spår tøft annonsemarked også i 2020

Klubbleder Ingrid Bjørklund skriver i en e-post til Kampanje at dette har vært en svært tung beskjed å få.

- Folk frykter naturlig nok for jobbene sine. Det er spesielt utfordrende siden vi også står midt oppe i en stor omorganiseringsprosess. Journalistene i DN er glade i arbeidsplassen sin og utrolig stolte over det journalistiske produktet vi lager hver dag, skriver hun. 

Les mer: Klubbleder i DN: - Naturligvis en svært tung beskjed å få

I sommer la NHST, som eier DN, Morgenbladet og Mynewsdesk, frem tall som viser at annonsefallet til selskapets aviser fortsetter, og det med større fart enn i første kvartal.

Da varslet konsernsjef Hege Yli Melhus Ask at det var en omorganisering på gang i DN, noe sjefredaktør Amund Djuve kunne bekrefte overfor Kampanje.

- Vi planlegger noen endringer der vi organiserer oss for å få økt fleksibilitet både i redaksjonen og i salgsavdelingene. DN skal fortsatt levere levere god, viktig og dagsordensettende journalistikk, og vi ønsker å opprettholde den sterke posisjonen vi i mange år hatt på papir også i digitale kanaler. Det betyr blant annet at det er mindre viktig for oss enn tidligere å organisere oss med utgangspunkt i hvilke flater vi leverer til i papiravisen, sa han.

Les mer: Varsler omorganisering i DN - har hatt intern utlysning av nye stillinger

På tirsdag ble det kjent at DNs søsteravis Morgenbladet skal kutte åtte millioner og at det er gått ut sluttpakketilbud til alle redaksjonelt ansatte i avisen.

Les mer: NHST-eide Morgenbladet skal kutte åtte millioner kroner, og seks av dem skal kuttes i personalbudsjettet.