Saken kommer opp i PFU onsdag 25. september, skriver fagbladet Journalisten.

Bertheussen mener ifølge klagen at VG har slått fast opplysninger det ikke er dekning for, blant annet da avisa skrev i en tittel: «Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera».

- Klager mener VG skapte et inntrykk av at Bertheussen var «tatt på fersken», skriver PFU-sekretariatet i en oppsummering av klagen.

Fem punkter
Bertheussen har klaget inn VG for brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten, blant dem punkt 4.14 om samtidig imøtegåelse.

VG avviser at avisa har brutt god presseskikk, men erkjenner at redaksjonen «kunne vært enda tydeligere vedrørende omstendigheter knyttet til overvåkingen».

- Vi kunne presisert at det aktuelle kameraet skulle være ukjent for samboerparet. Dette representerer likevel ikke et brudd på retten til samtidig imøtegåelse, som tidligere beskrevet var ikke tilleggsopplysningen et sentralt poeng, skriver VG til PFU.

Siktet av PST
Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), er siktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter flere hendelser ved parets bolig i Oslo. Wara gikk av da det ble kjent at samboeren var siktet i én av sakene. Hun fikk også status som mistenkt i de andre sakene. Bertheussen erkjenner ikke straffskyld.

PST opplyste torsdag til NTB at saken sendes over til Statsadvokaten for påtalemessig avgjørelse i nærmeste framtid. Det kan blant annet ende med tiltalte eller henleggelse.
(©NTB)