VG ble felt på fem punkter i PFU for saken de skrev om dansevideoen av Trond Giske på Bar Vulkan. De ble også felt på to punkter for arbeidet med evalueringsrapporten de publiserte i etterkant av saken.

Sjefredaktør Gard Steiro i VG var godt forberedt på å bli felt.

- Store deler av uttalelsen er det vi har erkjent. De trekker de samme konklusjoner som vi har gjort, sier han til Kampanje.

Les mer: Massiv fellelse av VG i PFU: - En skamplett i norsk pressehistorie

Men selv om VG har erkjent at de brøt Vær Varsom-plakaten i den opprinnelige saken, har de ikke vedkjent seg brudd på Vær Varsom-plakaten i forbindelse med evalueringsrapporten. Her mener PFU mener de brøt punkt 3.3 om klargjøring av premiss og 3.9 om å opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen.

- Vi står bak evalueringsrapporten. Den diskusjonen i PFU gjaldt møtet med Sofie før evalueringsrapporten ble publisert, der kommer de med kritikk av premissene for samtalen. Det må vi ta til etterretning. På det punktet var vi uenige, sier Steiro.

Han var til stede under behandlingen sammen med sin nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken

- Dette er en sak vi tar på stort alvor, og vi oppfatter dette som en streng fellelse fra PFU og det mener vi også er riktig, for her har vi begått mange feil, sier Håndlykken til Kampanje.

Avisen fikk krass kritikk for måten de har opptrådt overfor Sofie, både i det første møtet med VGs journalist og da VG inviterte henne til avisens lokaler for å lese gjennom evalueringsrapporten.

- Det er et stort tankekors at når VG først skal rette opp i dette, så klarer de å påføre klager ytterligere problemer og smerte. Det er jo utrolig klønete og det mener jeg man kunne ha håndtert på en bedre måte, sa Nina Fjeldheim, som representerer allmennheten i PFU.

Tora Bakke Håndlykken sier de er lei seg for smerten de har påført Sofie.

- Vi har hele tiden sagt at vi er lei oss for situasjonen som Sofie har havnet i. Vi har beklaget overfor henne og den beklagelsen står vi ved, sier hun til Kampanje.

Nyhetssjef Stein Bjøntegård i NRK ledet behandlingen av saken.

- Det vanskeligste var egentlig spørsmålet rundt evalueringsrapporten hvor utvalget mener VG igjen brøt Vær Varsom-plakaten når det gjaldt premisser og kildehensynet. Det var nok ikke VG helt enig i, men det er faktisk viktig å få frem i PFU at når en kilde som Sofie blir intervjuet til noe som skal publiseres, så må premissene gjøres klare og man må ta hensyn til at det er en uerfaren kilde, sier han til Kampanje.

- Hvilke følger tror du dette får for Presse-Norge?

- Jeg håper VG og resten av pressen lærer av dette, fordi kildehåndtering er så sentralt i presseetikken og her ser vi brudd rett som det er i PFU. Alle har noe å lære av denne saken.