Trine Rasmussen blir ny redaktør i Norsk Ukeblad. I juni ble det kjent at Kjersti Moen sluttet i som redaktør etter nesten ti år i stillingen. Den nye redaktøren kommer fra stillingen som redaksjonssjef i Familien og har vært i Egmont Publising siden 2011.

Rasmussen, som har vært innom flere redaksjoner, samt jobbet som journalist i både Nettavisen og Se & Hør, ser frem til å stake ut kursen for Norsk Ukeblad.

- Jeg gleder meg veldig til å, sammen med hele teamet i Norsk Ukeblad, stake ut Norsk Ukeblads vei inn i fremtiden. Magasinbransjen er inne i en spennende tid, og spesielt mye gleder jeg meg til å ta Norsk Ukeblad enda dypere inn i den digitale fremtiden, sier Rasmussen.

Norsk Ukeblad ble opprettet i 1933, og var Norges største ukeblad fram til 1970-tallet. Hver uke når Norsk Ukeblad rundt 300 000 lesere gjennom papirutgaven og digitale kanaler.

- Norsk Ukeblad er en sterk merkevare, som jeg har fulgt tett siden jeg begynte å jobbe i Egmont i 2011. At jeg nå har overtatt redaktøransvaret er derfor veldig stas, og jeg er både glad og takknemlig for at jeg har fått denne muligheten, sier Rasmussen.

Målgruppesjef i Egmont, Elin Reitan, mener den nye redaktøren kjenner målgruppen godt. 

- Vi er veldig glad for å få Trine Rasmussen inn i redaktørstolen i Norsk Ukeblad. Hun har en veldig spennende bakgrunn, med solid erfaring fra både print- og digitalproduksjon. Det gjør at hun har gode forutsetninger for å lykkes med den oppgaven hun har foran seg, å bringe Norsk Ukeblad inn i en ny tid. Samtidig kjenner Trine målgruppen til Norsk Ukeblad godt, og det er en klar fordel når vi nå skal friske opp Norsk Ukeblad på flere flater, sier Reitan.

Trine Rasmussen startet i den nye redaktørrollen i august.