Foran et fullsatt Colosseum Kino i Oslo før helgen, var over 700 mennesker samlet for å høre ti representanter fra noen av bransjens største kanaler konkurrere om oppmerksomheten til landets annonsører og indirekte neste års annonsekroner.

Det skjedde da Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO) arrangerte det de kaller en kanalbattle. 

- Vi vet alle at det handler om kanalmiks, men vi hadde lyst til å skape arena hvor kanalene fritt kan få selge inn og fortelle om hvorfor akkurat deres kanal fortjener annonsørkronene, sier daglig leder i markedsføringsforeningen i Oslo MFO, Anna Hvinden.

Til slutt skulle salen stemme frem sin favoritt på scenen og da var det Schibsted som for andre år på rad gikk av med seieren. 

- NM i salgspitsj
Det var Lina Tandberg, forretningsutvikler for lyd og podcast som ledet an og dro seieren i mål for Schibsted. 

- Det var helt fantastisk å vinne MFO Kanalbattle med så mange gode konkurrenter til stede. Det er gøy at annonsørene våre synes Schibsted er det beste stedet å legge annonsekronene i 2020, sier Tandberg. 

Hun innrømmer det var nervepirrende å stå foran en fullsatt sal og 700 publikummere.

- Det var knallhard konkurranse, og jeg er så stolt av å ha vunnet salens tillit, sier hun.

- Hva var det du vektla i presentasjonen som du tror publikum falt for?

- Som tidligere journalist var det naturlig for meg å vektlegge samfunnsansvaret til mediehusene. Jeg tror, og håper, at vi ble valgt fordi vi oppnår gode resultater for annonsørene våre og i tillegg styrker demokratiet ved å levere kvalitetsjournalistikk. 

- Var det noen av konkurrentene du syntes gjorde det bra?

- jeg syns det var innmari mange flinke folk på scenen på fredag. Bjarte Øgrey i Bauer gjorde etter min mening en kjempegod presentasjon. 

- Betyr det litt ekstra å slå de globale gigantene Facebook og Google i en sånn sammenheng?

- Nja, jeg synes i grunn det var like gøy å slå de norske aktørene. Dette var NM i salgspitsj og det var bare så sinnssykt gøy å vinne.

- Kanalvalg er komplisert
Under arrangementet konkurrerte den ene kanalen med den andre i å overgå hverandre med det for øye å kapre markedsføreren og de som kjempet var blant andre Bauer Media, Facebook, Google, Clear Channel og Snapchat.  Bauer Media viste frem tall der radio nå har større dekning enn TV, Facebook fremmet at Facebook, Instagram og Messenger er den beste kombinasjonen, mens Splay og Google viste at YouTube er «the one place to be» på grunn av en billigere produksjon på Youtube enn TV.

Clear Channel på sin viste at selv om utendørs har vært der siden tidenes morgen, er kanalen virkelig i vinden. Snapchat fulgte opp med å vise til de mange kampanjene som nå kombinerer både utendørsplakater og Snapchat-koder.

- Markedsføring og kanalvalg er komplisert. Vi vil gi våre medlemmer mulighet til å få innsalget fra alle de største kanalene på ett sted. Også syntes vi jo det er veldig gøy å utfordre kanalene litt. 700 markedsførere – 10 minutter – hvordan velger du å løse det? Vi så utrolig kreative og faglig sterke presentasjoner. Det var til og med noen som tydde til sang fra scenen for å vinne annonsørenes hjerter. Vi gleder oss allerede til neste års «Kanalbattle», sier Hvinden. 

Leder av MFO:

- Dette er andre gangen vi arrangerer det vi kaller MFO Kanalbattle og det har blitt et veldig viktig event for oss, sier Anna Hvinden.