Når NRK sender direkte fra Klimabrølet utenfor Stortinget i dag, er sendingen pakket inn i arrangementets eget design, komplett med Klimabrølets Vipps-nummer.

Det reagerer blant annet politisk kommentator i Bergens Tidende, Jens Kihl, på:

«Sist eg sjekka, var NRK ein uavhengig redaksjon. I dag har dei pakka inn sendinga si ei ramme av designet til Klimabrølet», skriver Kihl på Twitter.

Også kommentator Jan Arild Snoen i Minerva reagerer på sendingen på NRK.

«Hva er tanken her? At det snart er valg? Oppgir til og med VIPPS-nummeret til "saka" på skjermen», skriver han.

«Fullstendig samansausing og misforstått aktivisme frå NRK», svarer Jens Kihl på Snoens Twitter-melding.

- Var ikke kjent med Vipps-nummeret
Redaktør for direktelinjen i NRK, Espen Olsen Langfeldt, sier de har en avtale om å sende bilder fra Klimabrølet, men at sendingen skal merkes med at dette er arrangørens egne bilder. Denne merkingen var ikke på plass da Kampanje først sjekket sendingen.

- Vi har samarbeid om å sende bilder fra dem, men det skal merkes at dette er arrangørens egne bilder, sier Langfeldt til Kampanje.

- Hva tenker du om kommentaren fra Jens Kihl?

- Jeg skjønner at spørsmålet blir stilt, men dette er en dirty feed (grafikk som ligger oppe på bildestrømmen red. anm.) og vi opplyser om at dette er arrangørens egne bilder, sier Langfeldt.

- Kihl mener dette er sammensausing og misforstått aktivisme. Hva sier du til det?

- Jeg har forståelse for at det kan bli oppfattet som det, men vi var ikke kjent med at arrangøren skulle legge inn Vipps-nummer, sier Langfeldt.

- Må tro de snakker sant
Når Kampanje tar kontakt med Jens Kihl for å høre om han slår seg til ro med NRK sin forklaring, svarer han følgende:

- Jeg må jo tro de snakkar sant. Men det er ganske utrolig at de bare lar det ligge ute på fronten når det først er tilfelle. Produsentene av sendingen må jo se det samme som alle vi andre ser, sier Kihl til Kampanje.

Etter at Kampanje snakket med Langfeldt, ble sendingen merket med «Klimabrølet 2019: Bildene er levert av arrangør». Klokken 15.54 er både Vipps-nummeret og denne merkingen tatt bort, men rammen rundt og en «brøleklokke» består.

Langfeldt forteller til Kampanje at arrangøren nå har beklaget overfor NRK.

Det er Even Nord Rydningen som er initiativtager og styreleder i Klimabrølet. Han har fått med seg en rekke selskaper for å skape blest rundt arrangementet som satser på å samle 100.000 foran Stortinget til klimaprotest i dag, inkludert Geelmuyden Kiese, Los & Co, Designit og ByHands.

Kampanje har tidligere omtalt Klimabrølet her: Vil brøle for klima foran Stortinget: - Målet er å samle 100.000 mennesker