2018 ble et nytt, sterkt år for medieselskapet Kampanje med både omsetningsrekord og tidenes brutto driftsresultat (EBITDA) på 2,56 millioner kroner. Det ti år gamle selskapet har generert et akkumulert overskudd før skatt på 11,4 millioner etter at de ansatte overtok eierskapet og driften av den nesten 60 år gamle merkevaren Kampanje fra Egmont Publishing.

Ansvarlig redaktør og daglig leder, Knut Kristian Hauger, er fornøyd med fjoråret.

- Samtidig med at vi fortsetter å utvikle og bygge Kampanje som et robust, innovativt og ledende medieselskap, klarer vi å oppnå sterke resultater. Vi nærmer oss 15 millioner kroner i omsetning og lander et av våre beste resultater noensinne. Nå ser vi lyst på 2019 og er veldig godt fornøyd med at vi klarer å vokse og befeste vår posisjon som den viktigste arenaen for nyheter og kunnskap i medie- og kommunikasjonsbransjen, sier Hauger.

Siden starten for ti år siden har selskapet økt antall faste stillinger fra tre til åtte og hadde i 2018 i snitt ti årsverk. Denne høsten vil Kampanje ansette flere nye journalister.

- Stadig flere konsumerer journalistikken til Kampanje og i 2018 satte vi nye lesertallsrekorder og økte antall abonnenter på Kampanje Premium. Til høsten kommer vi til å investere ytterligere for på den måten styrke journalistikken i Kampanje til glede for alle leserne våre, sier Hauger.

Ansatte fortsatt på eiersiden
I dag ble det også kjent at Hauger overtar alle aksjene i Kampanje Forlag når eierne Hilde Nyman og Erlend Fossbakken velger å slutte i selskapet de var med å grunnlegge.

Les også: Nyman og Fossbakken slutter i Kampanje

Knut Kristian Hauger overtar gjennom sitt investeringsselskap Sablonville aksjene til Nyman og Fossbakken. 

- Hvor mye måtte du ut med for aksjene?

- Avtalen er konfidensiell så det ønsker vi ikke å kommentere.

- Er det, eller har det, vært aktuelt å invitere inn eksterne eiere?

- Nei, ikke på nåværende tidspunkt.

Hauger sier selve grunntanken med å etablere Kampanje som et eget selskap i 2009, var at ansatte også skal være eiere og at det er et prinsipp som vil ligge til grunn også fremover.

- Det snakkes mye om oppstartsselskaper i dag og at man som selskap enten er en turnaround eller en startup, men allerede for ti år siden var vi hellig overbevist om at Kampanje måtte bli en startup for å lykkes. Grunntanken var at ansatte også måtte eie, og den grunntanken ligger der fortsatt. De ansatte vil bli invitert inn på eiersiden i selskapet og det vil bli satt et nytt styre i selskapet, sier Hauger.

- Hvem skal sitte i styret?

- Det vil det komme en melding på til høsten, sier Hauger. 

Nærmer seg 15 mill. i omsetning
Inntektene i 2018 steg med over seks prosent til 14,6 millioner kroner i 2018, og det er den høyeste omsetningen noensinne i Kampanje Forlags historie.

- Det er gledelig å se at de valgene vi har tatt og våre satsninger på nye virksomhetsområder har vært riktige og bærer frukter. Vi har flere nye spennende satsninger på gang og vil fortsette å ha fokus på produkt - og tjenesteutvikling for å være så fri som overhodet mulig fra annonsemarkedet. Dette selvfølgelig med unntak av jobbannonser som står veldig sterkt hos oss og oppnår særs gode resultater, sier kommersiell sjef og forretningsutvikler i Kampanje, Nina Gade Tenvik.

Kampanje har de siste årene satset mye på å bygge opp nye inntektsstrømmer ved siden av annonser og henter i dag en stadig større andel av omsetningen fra andre områder som kurs og konferanser og abonnementsprodukter som Kampanje Premium og Byråguiden. Rundt halvparten av inntektene til Kampanje i 2018 var ikke annonseavhengige.

- Vi kommer til å satse enda sterkere i kurs- og konferansemarkedet fremover og lanserer allerede i høst et par nye konsepter. I 2018 hadde vi 13 kurs og konferanser og vi satser enda mer i 2019 og 2020. I tillegg er annonsørfinansiert innhold et område vi ser oppnår gode resultater hos oss og hvor vi satser ytterligere. Et ledd i dette er at vi nå har fått content-byrået Nard inn som leietaker slik at vi enklere også kan tilby våre kunder hjelp til produksjon av innholdet de distribuerer på Kampanje.com, sier Nina Gade Tenvik.

Her er Kampanjes regnskapstall for 2018. Alle tall i MNOK.  

Kampanje 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 14,60 13,76 + 6,1
Driftsresultat 2,02 1,15 + 75,6
Resultat før skatt 2,01 1,13 + 77,8