TV 2 har denne høsten satset voldsomt på at de nye influencer-stjernene og bloggerne skal lokke seerne til tv-husets kanaler og mandag er det bloggeren og realitykjendisen Sophie Elise (24) som har premiere med sin nye serie «Sophie Elise tester Norge» på TV 2 Sumo.

Les også: Blogger-bonanza i TV 2: - Internettstjernene er dem de unge følger med på

Miniserien med fem episoder, som blant annet for seg temaer som abort, eldreomsorg og klima, er laget i forbindelse med lokalvalget denne høsten. Sophie Elise sier det ikke nødvendigvis er hun som står i sentrum for serien, men heller «møtet mellom meg og andre».

- Jeg håper serien vil gjøre at unge mennesker, og voksne, blir både engasjert og provosert, og kanskje åpner øynene litt for saker man ikke tenker så mye over i hverdagen. Tanken var jo å lage et program om politikk, men det har blitt for meg et sterkt program om møter med mennesker som er både modige, provoserende, annerledes enn meg og åpne, forteller 24-åringen.

Serien går på strømmetjenesten TV 2 Sumo. Tre episoder slippes 26. august, og to episoder 2. september.

- Siden situasjonene er så nye, er det definitivt en ny side av meg for offentligheten. Jeg tror derimot de som har fulgt meg aller nærmest, kjenner igjen denne siden veldig godt. Nemlig den politiske, engasjerte og åpne siden av meg, sier hun.

Får egne TV 2-programmer:

«Bloggerne» er Norges lengstlevende dokusåpe. Stadig flere av deltakerne får egne TV 2-programmer og i høst er bransjen også tungt representert i «Skal vi danse» og andre programmer. Her fra TV 2s høstlansering denne uken. Foto: Eivor Eriksen.