De to søsterselskapene Mastiff og Mastiff Entertainment, som i mai sikret seg produksjonen av «God Morgen Norge», hadde i 2018 et samlet resultat på tilsammen 5,6 millioner kroner før skatt. Det skriver Finansavisen i dag.

Det vil si at Mastiff nærmest halverer resultatet fra 2017, som endte på 10,9 millioner kroner. Omsetningen ender på 146 millioner kroner, ned 17,2 millioner fra 2017. 

- 2017 var et rekordår for oss, og vi er komfortable med å ikke nå rekorden i år, sier fungerende daglig leder, Jostein Olseng, til Finansavisen. 

Han har tatt over etter tidligere administrerende direktør Kathrine Haldorsen, som meldte overgang til TV 2 før sommeren. 

- «God morgen Norge» sikrer inntekter for oss, spesielt med tanke på volum. Det er snakk om 200 episoder i året, og vi har sikret oss en femårsperiode, fortsetter Olseng. 

- Jeg synes et er en veldig dårlig ide
29. mai ble det klart at det folkekjære programmet «God Morgen Norge» ble satt ut fra TV 2 etter 25 års produksjon in-house, hvor også 31 TV 2-ansatte ble med på flyttelasset. 

Les også: TV 2 setter bort «God morgen Norge» - 31 ansatte flyttes til Mastiff

Det var flere som utrykte sin bekymring over at programmet skulle settes ut. 

- Jeg synes dette er en veldig dårlig idé. Selv om jeg har veldig sterke følelser for «God morgen Norge», er det så mye av sjela til TV 2 som ligger i det programmet. Så rent personlig ville jeg sagt: Ikke gjør det, sa tidligere TV 2-anker, Eli Strand, til Kampanje.

Les også: Tidligere TV 2-anker om kanalens «God morgen Norge»-planer: - Dette er en veldig dårlig idé

Mastiff-eier kjøpte «God Morgen Norge»-konkurrent
Det var tolv produksjonsselskaper som meldte sin interesse for å ta over produksjonen av «God Morgen Norge», men det var til slutt Mastiff som trakk det lengste strået i finalen med Screen Media. 

Bare fem dager etter ble Screen Media kjøpt opp av eieren av Mastiff, det internasjonale tv-produksjonsselskapet Banijay.

Les mer: Konkurrerte om «God morgen Norge»-oppdrag - nå kjøper Mastiff-eier rivalen fra TV 2 

Mastiff er et av landets største tv-produksjonsselskap og produserer allerede for TV 2 med programmer som «God kveld Norge», «Åsted Norge»,  «TV 2 hjelper deg» og «Hver gang vi møtes». I tillegg så er Mastiff også produksjonsselskapet bak «Paradise Hotel» på TV3.

Også Screen Media har vært ute med sine 2018-tall og de viste at selskapet som nå blir en del av Mastiff hadde en omsetning på 46,3 millioner kroner.