I dag slapp Aller Media nyheten om at de lanserer et nytt finansnettsted i november. Nettstedet får en egen redaksjon underlagt Dagbladet og sjefredaktør Alexandra Beverfjord. 

- Nettstedet skal være et friskt pust i finansjournalistikken. Vi skal dekke de store nyhetene, vi skal følge de største aktørene og vi skal skaffe de sterkeste historiene, sier sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord.

Les mer: Dagbladet utfordrer DN og E24 med nytt finansnettsted

Dropper samarbeid
Dagbladet og Hegnar Media har siden 2013 hatt en stoffutvekslingsavtale som innebærer at Dagbladet.no har fått levert økonomistoff av Hegnar.no.

Denne avtalen avsluttes nå, ifølge redaktør og eier av Hegnar Media, Trygve Hegnar.

Kampanje stilte redaktøren følgende spørsmål på e-post:

- Tror Trygve Hegnar Dagbladet vil lykkes med sin satsing på et finansnettsted?

- Umulig å si. Dagbladet har jo null kompetanse på finans og økonomi, svarer Hegnar.

- Har Dagbladet og Hegnar fortsatt et stoffsamarbeid eller tar det slutt nå som Dagbladet satser på eget nettsted?

- Dette samarbeidet avsluttes.

Det skal nevnes at Trygve Hegnar neste uke lanserer en fullverdig nettutgave av Finansavisen. Det skjer gjennom en sammenslåing med Hegnars eksisterende nettavis, Hegnar.no. 

- Den kommentaren får stå for Hegnars regning. Økt konkurranse er skjerpende for mediene og bra for leserne - og vi gleder oss til å bygge opp den nye satsingen, svarer Alexandra Beverfjord.

Les mer: Dropper Hegnar-navnet på nett: - Overhodet ikke vemodig

E24-redaktør tror Dagbladet kan lykkes
I Akersgata er stemningen en noe annen. Der gleder de seg til den nye konkurransen fra Hasle.

- Konkurranse gjør alle bedre. Det er bare bra med mer oppmerksomhet og journalistikk rundt økonomi og finans i Norge. Det blir spennende å se hva de gjør, hva de leverer og hvordan type nettsted de kommer til å lage, sier E24-redaktør Gard Lehne Borch Michalsen til Kampanje.

- Samtidig frykter vi ikke vår posisjon. E24 har en suveren posisjon som størst på nett i dette segmentet, og er minst to ganger større enn nærmeste konkurrent på totaltrafikk, fortsetter han.

E24-sjefen tror imidlertid forutsetningen er til stede for at Dagbladet kan lykkes med satsingen.

- Men det er klart at det Dagbladet gjør er jo en oppskrift som E24 vet fungerer. Så de blir nok et nettsted å regne med.