Mediegründer Even Aas-Eng ligger ikke på latsiden. Nå går han også inn som hovedaksjonær i gratisavisa Natt&Dag gjennom sitt medieselskap Venture Factory Media.

- Natt&Dag er en bit norsk kulturhistorie, og vi føler et stort ansvar når vi nå tar på oss oppgaven med å forvalte denne fantastiske merkevaren videre. Vi tror det finnes et stort potensial her, og vi gleder oss veldig til å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort, sier gründer av Venture Factory, Even Aas-Eng.

Venture Factory Media tar over 51 prosent av aksjene gjennom en emisjon. Dagens eier Christian Rasmussen vil eie de resterende 49 prosent. 

- Hva kan du si om selve transaksjonen?

- Vi kommer til de 51 prosentene gjennom en emisjon der vi skyter midler inn i selskapet i form av penger, men hvor mye vil vi ikke si, sier Even Aas-Eng til Kampanje.

- Er det en stor investering?

- Ja, for oss er det en stor investering, men først og fremst er det et stort ansvar. Mange er glade i Natt og Dag og nå skal ta ansvaret for å bygge Natt&Dag videre.

Gikk på en smell
Natt&Dag ble startet i 1988 og har de siste ti årene vært eid av Christian Rasmussen.  Gratisavisen la i fjor bak seg et svært krevende år regnskapsmessig. I sommer omtalte 
DN tallene for 2018 og de viste at omsetningen nærmest ble halvert til 5,4 millioner kroner. Selskapet gikk også med et underskudd på rundt én million kroner. 

- Er du ikke bekymret? 

- Nei, vi ser fremover og har selvtilit på det vi holder på med. Vi kjenner også godt til det gode arbeidet Natt & Dag har lagt ned de siste årene, men så gjorde de en satsing i jfor som de ikke lyktes helt med og det kan skje den beste. Det har i alle fall skjedd her mange ganger, sier Aas-Eng.

Han sier selskapet allerede i år vil legge frem et bedre resultat. 

- Selskapet er på rett side av streken i år, men når vi gjør dette er fordi vi har enda større ambisjoenr enn som så. Men nå får vi ta ett steg av gangen.

Vokser i størrelse:

Venture Factory Media-gjengen blir stadig større. Her sammen med de nye kollegaene i Natt&Dag.

Bygger nytt mediehus
Gjennom sitt investeringsselskap Venture Factory har Aas-Eng lenge hatt et ønske om å bygge opp et mediehus med  Venture Factory Media som i dag består at publikasjonene Filter Nyheter, Talent Media, CamillaPihl.no og har et kommersielt samarbeid med Motor.no. I tillegg har også Venture Factory Media en eierandel i storbykanalen Radio Metro.  

Daglig leder i Venture Factory Media er Tale Gjøvik og hun sier hun gleder seg over at Natt &Dag blir en del av gruppen.

- Med deres svært sterke posisjon innenfor målgruppen unge urbane passer de perfekt inn i vår portefølje med publikasjoner. Men det beste av alt er selvsagt å få enda flere smarte, unge folk med på laget, sier Gjøvik.  

Driften av Natt&Dag vil fortsette som før, men selskapet får umiddelbart noen nye annonseprodukter.

- Vår store styrke er produksjon og distribusjon av kommersielt innhold og annonsørene vil selvsagt nå kunne kjøpe native annonser både digitalt og på print under Natt&Dag-merkevaren, sier Gjøvik. 

Magasinet Natt&Dag kommer ut åtte ganger per år og distribueres til rundt 600 ulike punkter i de største byene. I tillegg har selskapet de siste årene bygget en betydelig følgeskare online og i sosiale medier, ifølge dagens eier Christian Rasmussen.

 - Natt&Dag er og har vært kjent som en talentfabrikk hvor unge dyktige, ærlige og uredde journalister, fotografer og videoprodusenter får rom til å utvikle seg og levere innhold de virkelig er stolte av. Det er det viktigste vi gjør, og noe vi er veldig takknemlige for å ha kunnet dyrke også de årene jeg har vært i selskapet, sier Christian Rasmussen. 

Ida Wammer fortsetter som redaktør for Natt&Dag og Lars Eide går inn som publisher i selskapet. Natt&Dag-redaksjonen flytter også inn i Venture Factory sine lokaler i Torggata, 30 august.