Nettstedet Inzpire.me, som kobler sammen annonsører med influensere, har hentet 11,6 millioner kroner i en emisjon ledet av Schibsted Growth, melder Shifter og Dagens Næringsliv.

- Dette er først og fremst en finansiell investering fra Schibsted, men vi ser jo at vi har mye å lære av dem og at de har mye kunnskap og kompetanse vi kan dra nytte av, sier medgründer Mats Lyngstad til Kampanje.

Lyngstad forteller at de har hentet inn 11,6 millioner kroner og at Schibsted står for mesteparten av den summen.

- I tilegg har alle våre eksisterende aksjonærer vært med. Schibsted har en eierandel på rett over ti prosent i inzpire.me, sier Lyngstad.

Dermed er det grunn til å tro at Schibsted har bladd opp i hvert fall opp mot seks millioner kroner for sin eierandel. Det vil i så fall prise inzpire.me for minimum 60 millioner kroner.

- Hva er planene videre når dere nå skal utvide på nye markeder?

- Vi skal videre ut i Europa og USA. Vi har nå utlyst stillinger i flere europeiske land og i USA, for å ta inzpire.me-teknologien videre ut, sier Lyngstad.

- Det vi synes er spennende med Inzpire.me er at det ikke er et management. Det er en teknologisk plattform: En markedsplass for å matche influensere med annonsører. Det har vi veldig tro på, i tillegg til deres internasjonale ambisjoner, sier Christian Horn Hansen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth til avisen. 

- Markedsføring gjennom influensere fungerer, men måten man har jobbet på har vært veldig tungvint. Vi følte at det manglet et godt verktøy som setter influenser-profilene i et system, sier medgründer Marie Mostad til Dagens Næringsliv.

Oslo-baserte Inzpire.me ble stiftet i januar 2016 og ledes av gründerne Marie Mostad og Mats Lyngstad. Lyngstad oppgir til Kampanje at nettstedet har over 10.000 influencere på sin plattform i dag, hvor ca 2000 er norske og resten europeiske eller amerikanske.

Inzpire.me hadde en omsetning på 6,3 millioner kroner i 2018.