Kommunestyre- og fylkestingsvalget nærmer seg med stormskritt. Den 9. september skal det velges representanter til alle fylkesting og kommunestyrer i Norge. Mediehusenes valgomater ser ut til å være et svært populært grep for å hjelpe velgerne med å finne sitt parti.

NRK-journalist Christian Lura forteller til Kampanje at over en million mennesker har fullført valgomaten deres. Det er Lura veldig godt fornøyd med.

- Vi var jo ganske tidlig ute med vår valgomat så vi har hatt en del forsprang på de andre som har laget. Vi er veldig godt fornøyd med en million til nå, sier Lura til Kampanje.

VG runder halv million
Der hvor NRK slapp sin valgomat i midten av juni, publiserte VG sin først fredag forrige uke, 9. august. Eva-Therese Grøttum, Nyhetssjef politikk og allmenn i VG forteller til Kampanje at VGs valgomat nådde en halv million fullførte tester i går.

- Akkurat nå er det 540 067, og det tallet beveger seg hele tiden sier Grøttum til Kampanje fredag ettermiddag.

Jari Bakken i VG har vært med på å lage mediehusets valgomat. Han forklarer hvordan tallet representerer unike lesere.

-Tallet vil si at hvis samme bruker - altså enhet, eller samme innloggede bruker på ulike enheter - tar valgomaten to ganger telles det som én, sier Bakken.

-Vi er fornøyd med at det tok oss mindre enn en uke å nå en halv million, men så har vi jo selvfølgelig ambisjoner om at valgomaten skal bli tatt av veldig mange fler frem til valget, sier nyhetssjef Grøttum.

TV 2 har kalt sin valgomat Partitesten 2019. Kampanje møtte TV 2s politiske journalist Stål Talsnes på brygga i Arendal under Arendalsuka 2019. Talsnes er overbevist om at TV 2 har den beste valgomaten. 

Her kan du se TV 2s Stål Talsnes ta TV 2s egen partitest: 

Tidligere denne uken ble det også kjent at TV 2 bygger opp en ny politisk avdeling etter at kanalen la ned avdelingen under den store nedbemanningsprosessen for to år siden.