- Vi tar bort det virtuelle studioet vi åpner sendingen med nå, og går rett på værpresentatøren foran et dynamisk værkart i fullskjerm. Den nye grafikken vil gjøre værvarselet ryddigere og tydeligere for seerne. Og vi får et temperaturkart og et vindkart med organisk grafikk, sier TV 2s værsjef, Eli Kari Gjengedal, i en pressemelding.

Det er fire år siden TV 2 sist gjorde endringer i sin værsending. 

Av andre nye ting er at man nå får se landegrenser på verdensværet, og langtidsvarslet vil bli presentert som en oversiktlig liste. Og selv om mye er nytt er det også noen historiske linjer tilbake til TV 2 værets spede begynnelse, heter det i meldingen. 

- Vi henter opp de opprinnelige fargene, også går vi tilbake til slik vi presenterte værkart på TV 2 tidligere, altså først Nord-Norge, deretter Sør-Norge, sier Gjengedal.

Nå blir det også flere stedsnavn på kartet. 

- Jeg er kjempefornøyd med at vi har fått mange flere stedsnavn og symboler på kartet. Jeg håper seerne også vil sette pris på det, sier Gjengedal.