TV 2 og Altibox har signert en ny langsiktig distribusjonsavtale som sikrer Altibox' kunder tilgang til alt av TV 2s innhold og kanaler på alle plattformer.

- Dette er en samarbeidsmodell for fremtiden, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, i en pressemelding.

Avtalen omfatter alle TV 2-kanalene, inkludert TV 2s sportskanaler, C More og strømmetjenesten NF+ fra Nordisk Film.

- Vi er fornøyde med å ha landet en ny og fremtidsrettet avtale med TV 2. For Altibox har det vært viktig å sikre tilgang til alt det gode innholdet fra TV 2 på den måten kundene foretrekker. Det betyr blant annet å kunne se innholdet når kundene vil, og ikke minst å få tilgang til kanalene TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium. Vi ser frem til et spennende samarbeid med TV 2 videre, sier styreleder Toril Nag i Altibox.

Offentlig ordkrig
Dermed legger partene vårens tv-konflikt bak seg. Lyse-sjef Toril Nag gikk i mars hardt mot TV 2 i et leserinnlegg på Kampanje for hvordan de har pakket om sitt sportstilbud og lanserte den nye sportskanalen TV 2 Sport 1, med kamper fra både Premier League og Champions League.

Hun mente TV 2 ville ta seg dobbelt betalt.

- Essensen i dette er valgfrihet og der er vi uenige. TV 2 har sine grunner som vi har forståelse for, men vi lever av å være kundens beste venn og da er vi også nødt til å lytte til det kunden sier, sa Nag til Kampanje i mars.

Feil, feil, feil og feil, svarte TV 2 på Lyse-sjefens utspill.

- Dette er et overraskende utspill fra Altibox som vi ikke kjenner oss igjen i. Både fordi vi er midt i distribusjonsforhandlinger og så sent som i går fikk Altibox et konkret tilbud fra oss, sa Sandnes til Kampanje.

Nå er tonen en annen, og den nye avtalen inkluderer også TV 2 Sport 1.

 - Dette er en viktig avtale for begge parter. Den sikrer at Altibox-kundene får tilgang til alt det gode TV 2-innholdet på alle plattformer. I tillegg til at tv-kanalene vil være tilgjengelige, har vi funnet frem til en fremtidsrettet modell som gjør det enkelt for kundene å bruke TV 2s strømmetjenester og som samtidig ivaretar TV 2s behov for redaksjonell kontroll. Vi har også utvidet det kommersielle samarbeidet innenfor sponsor og merkevarebygging, sier Sandnes.

Ikke konfliktsky
TV 2s offensive rettighetskjøp i sportsmarkedet har sendt selskapet inn i en rekke konflikter, både med andre tv-hus som Nent-gruppen og med distributører som Telia. Nå må TV 2 også bli enige med Telenor.

Les også: Mer fotballdrama for TV 2-sjefen - nå venter Telenor i kampen om tv-sporten (abo.)

Som en del av avtalen skal også TV 2 Sumo integreres i Altibox-plattformen, slik at TV 2 Sumo er enkelt tilgjengelig for de som ønsker å abonnere på tjenesten.