Navn: Vegard Klubbenes Drogseth

Alder: 41

Stilling: SVP, CEO og ansvarlig redaktør i Nent Group Norge

Aktuell: Nent Group vant tidligere i år kampen om vintersport-rettighetene foran NRK.

Årets ferie: - Det blir variert! Håper på fint vær og noen dager med flyferie med familien i vår «vintage» Cessna fra 1978. Mesteparten av ferien blir det tur til svigers i Ålesund og med venner til Spania. Jeg gleder meg til laksefiske og kaker på Sunnmøre, masse bading og moro med familie og venner.

Den perfekte sommermaten: - Fisk og skalldyr er digg om sommeren.

- Nent Group kjøpte tidligere i år rettighetene til vintersporten. Hvordan føles det å eie den norske folkesjela?

- Det føles helt topp! Engasjementet rundt rettighetene har vært enormt og vi i Nent gleder oss til å starte opp høsten 2021. Planleggingen har begynt, men vi tar en liten pause nå i sommer.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg tar med meg Jeff Bezos, Oprah Winfrey og Richard Branson. Først viser jeg fantastiske Oslo og naturen rundt fra luften, før vi lander og går gjennom Frogner-parken og setter oss på balkongen vår på Skøyen. Det ville vært utrolig spennende å høre mer om livene deres, leder- og livsfilosofi og hvordan de på hvert sitt vis forsøker å forvalte en enorm påvirkningskraft på best mulig måte.

- Får Bompengepartiet din stemme ved høstens valg?

- Nei, jeg identifiserer meg med partier som har et større og bredere engasjement for andre tema enn samferdsel.

- Slenger du pølser på grillen med god samvittighet eller har du fått svineskam etter NRKs dokumentar om griseindustrien?

- Avsløringene til Norun Haugen og NRK er sjokkerende og skuffende, jeg trodde ærlig talt dyrevelferden var god her i Norge. Titter jeg ned i disken og har valget mellom svin eller annet kjøtt eller fisk, så velger jeg ikke svin. Dokumentaren bør være en vekker for hele kjøttindustrien og for oss som konsumenter.

- Ble du lurt av Innovasjon Norges PR-stunt om «tidsfri sone» på Sommarøy og gikk de for langt?

- Jepp, jeg rakk å bli lurt. Selv om saken har et relativt uskyldig tema, mener jeg stuntet faller inn under kategorien «fake news». Det bidrar ikke til økt tillit til mediene og jeg tenker det er feil bruk av Innovasjon Norges ressurser.

- Er du for eller imot regjeringens forslag om å stramme inn forbudet mot spillreklame på norske tv-skjermer? 

- Imot. Det er stor usikkerhet knyttet til om foreslåtte tiltak vil ha ønsket effekt på spillavhengighet, de strider mot EØS-lovgivningen, de setter mediemangfoldet i fare og tiltakene er i tillegg praktisk umulig å gjennomføre. Vi har derfor kommet med et forslag til selvregulering som et godt og gjennomførbart alternativ til den foreslåtte lovgivningen.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Jeg skal se ferdig hele sesongen av Wisting og masse filmer på Viaplay. Og blir sommeren litt kald, så forlenger jeg den gjennom høsten med Per og Bahareh på Charterfeber.

- Hva er det mest og minst bærekraftige du gjør i sommer?

- Mine egne flyturer er relativt korte, men flyr jeg alene og ikke som transport fra A til B, så er nok det det minst bærekraftige. På den annen side, jeg har tenkt å sykle eller ta t-banen til Akerselva og teste fiskelykken der for første gang. Krysser fingrene for at det er god vannføring og at det blir kortreist laksemiddag med minimalt karbonavtrykk. Det bør veie opp litt for flygingen.