Organisasjonen Truth Inititave omtaler seg som Amerikas største nonprofit organisasjon med mål om å redusere tobakkbruk. Nå slår organisasjonen alarm etter å ha gått gjennom samtlige episoder av flere populære Netflix-serier, skriver Variety.

Deres undersøkelser viser at Netflix er verre enn lineær tv-kanalene.

Organisasjonen undersøkte serier som er mest populære for de mellom 15 og 24 år og så en tredoblet økning i røyking fra perioden 2015-16 til 2016-2017. Serien «Stranger Things», som Netflix nylig lanserte sin tredje sesong av, beskrives som en versting i klassen med 262 tilfeller av røyking. Samtlige episoder i de to første sesongene av den populære tenåringsserien inneholder scener hvor noen røyker skriver Truth Inititave. Til sammenligning blir Disney beskrevet som suksessfulle ved at deres barnefilmer ikke inneholder røykescener.

Nå lover Netflix å ta grep.

- Netflix støtter kunstneriske uttrykk, samtidig anerkjenner vi at røyking er skadelig og at det kan ha en negativ effekt på unge mennesker når røyking fremstilles positivt, sier Netflix til Hollywood-magasinet Variety. Fremover vil opplysninger om røyking forekomme i program-informasjonen. Fremover vil alle Netflix-serier ment med aldersgrense 14-år ikke inneholde røyking om det ikke er nødvending av «historiske eller faktuelle grunner», melder en talsperson fra Netflix til Variety.