Drøye tre måneder etter at Nent Group sikret seg kronjuvelen i de norske vintersportsrettighetene - langrenn, ski og hopp - tar de også skøyterettighetene fra NRK.

Nent Group har sikret seg eksklusive nordiske rettigheter til å vise hovedkonkurransene til ISU, International Skating Union, frem til 2022/23-sesongen.

Det betyr at norske tv-seere kan følge utøvere som Håvard Holmefjord Lorentzen, som vant gull på 500 meter og sølv på 1000 meter under vinter-OL i Pyeongchang, og Sverre Lunde Pedersen, som vant sølv under allround-VM i 2018, på Viaplay og Viafree, samt Viasat sine betalingskanaler og fri-tv-kanaler.

Les mer: Nent Group øker Viaplay-salget - kupper nye vintersportsrettigheter fra NRK

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, mener de strakk seg så langt som de kunne i forhandlingene.

- Det har vært en prosess der vi mener vi har lagt inn et bud som reflekterer verdien av skøyteløp hvor vi har sagt at vi vil ta oss av produksjonen og at vi ønsker å løfte skøyter ytterligere. Vi må bare registrere at skøytene og Infront har valgt Nent som sin samarbeidspartner.

- Tror du at dere var i nærheten av å matche budet fra Nent Group?

- Det blir bare spekulasjoner. Vi skal være forsiktige med å sammenligne dette med Fis-pakken Nent Group kjøpte i vår. Det er to vidt forskjellige rettighetspakker med forskjellige verdier og pris. Det viktigste for skøytene vil være eksponering og plass nok til å løfte innholdet fremfor et større publikum. Der har Infront og ISU valgt Nent Group som den riktige samarbeidspartner.

Les mer: NRK etter milliardsalget til Nent Group: - Pengene går til Kina, ikke til idretten

- Var det ikke ekstra viktig for NRK å beholde denne rettigheten da dere mistet de forrige vintersportsrettighetene?

- Dette er en rettighet som begynner å gå nå i høst. De neste to og et halvt til tre årene, så har vi et sterkt og bredt vintertilbud, så det kommer til å gå fint for oss. Men det er alltid surt at vi må gi fra oss noe vi har brukt mye tid og krefter på å bygge opp over lang tid.

- Men om to år står dere litt ribbet tilbake?

- Ja, hvis man forutsetter at verden er som nå. Men det er mye som endrer seg i rettighetsbildet i løpet av så mange år. Vi tar de bekymringene når vi står foran dem, og ikke på forskudd.

Han mener skøytesporten har et veldig dedikert publikum.

- Det er nok et noe eldre publikum, og skøyter trenger ordentlig redaksjonell kraft for å løftes opp og engasjere en større del av publikum.

- Tror du Nent Group vil klare det?

- Det vil jeg ikke spekulere i. De vet hva som må til for å løfte det.