Nordic Entertainment Group (Nent Group) bladde tidligere i år opp store penger for rettighetene til vintersporten, og  i sommer sikret konsernet seg rettighetene til skøyteesporten. Nå gjør mediekonsernet et mindre rettighetskjøp.

Nent har kjøpt eksklusive nordiske medierettigheter til Rugby World Cup 2019. Alle kampene fra årets verdensmesterskap, som består av 20 lag og vil gå av stabelen i Japan fra 20. september til 2. november, vil bli sendt direkte på Viaplay.

Rugby World Cup, som ble arrangert for første gang i 1987, holdes hvert fjerde år. New Zealand er regjerende verdensmestre etter at de slo Australia i finalen i 2015, som allerede da trakk en dedikert seermasse i Norden da den ble sendt på Viaplay.

Les også: Nent Group øker Viaplay-salget - tar nye sportsrettigheter fra NRK

I tillegg til Rugby World Cup 2019, har  Nent også de eksklusive medierettighetene til Six Nations Championship – den årlige rugbyturneringen mellom England, Frankrike, Irland, Italia, Skottland og Wales – frem til og med 2021.

Rugby vinner ifølge Nent terreng i Norge, Danmark, Finland og Sverige, der World Rugby anslår at Norden for tiden har om lag 24.000 rugbyspillere. Alle de fire nordiske lagene deltok i kvalifiseringskampene til Rugby World Cup 2019.

- Rugby er i vekst over hele verden. Japan er vertskap for Asias første Rugby World Cup-arrangement og i Norden får sporten stadig flere fans. Vår dekning av tidligere Rugby World Cup og Six Nations trakk et entusiastisk publikum til Viaplay, og nå skal NENT Group sende alle de 48 kampene fra 2019 Rugby World Cup direkte. Vi beviser nok en gang at når det kommer til direktesendt sport, er Viaplay strømmetjenesten å bruke, sier Kim Mikkelsen, sportssjef i Nent, i en pressemelding.