Nordic Entertainment Group, som driver strømmetjenestene Viaplay og Viafree, tv-kanaler som TV3 og Viasat 4 og radiokanalen som P4, omsatte for 3,9 milliarder svenske kroner i andre kvartal. Det utgjør en vekst på seks prosent fra samme kvartal i fjor.

Resultat før skatt var på 441 millioner svenske kroner (+ 16 prosent).

- Vi har gjort substansiell fremgang i andre kvartal i å gripe den betydelige muligheten vi ser i det nordiske strømmemarkedet. Disse resultatene demonstrerer tydelig styrken i strategien vår og økosystemet vi har bygd, sier Nent Group-sjef Anders Jensen, som legger frem tall for andre kvartal torsdag morgen.

Tar nye rettigheter fra NRK
I april ble det kjent at Nent Group har sikret seg rettighetene til å vise langrenn, ski og hopp i fem år i Norge. Prislappen skal ha vært på nærmere én milliard kroner.

Les mer: NRK etter milliardsalget til Nent Group: - Pengene går til Kina, ikke til idretten

I dag slipper Nent Group nyheten om at de også har sikret seg eksklusive nordiske rettigheter til å vise hovedkonkurransene til ISU, International Skating Union, frem til 2022/23-sesongen.

Også disse rettighetene tar de fra NRK.

Det betyr at norske tv-seere kan følge utøvere som Håvard Holmefjord Lorentzen, som vant gull på 500 meter og sølv på 1000 meter under vinter-OL i Pyeongchang, og Sverre Lunde Pedersen, som vant sølv under allround-VM i 2018, på Viaplay og Viafree, samt Viasat sine betalingskanaler og fri-tv-kanaler.

Totalt skal Nent Group vise nærmere 400 timer med hurtigløp og kunstløp fra ISU-konkurranser fra høsten av.

- Denne avtalen er nok en milepæl for Nent Group, når vi fortsetter å redefinere strømme- og tv-opplevelsen for sportstilhengere på tvers av Norden. Skøytesporten tiltrekker seg mange seere, og vil komplettere resten av vintersportsrettighetene vi nylig har sikret oss. Verdens raskeste og dyktigste skøyteløpere, tre ISU-konkurranser her i Norden, samt Nent Group sine produksjoner og kommentatorer i verdensklasse, betyr at våre seere har enda mer å se frem til i de neste fire sesongene, sier Anders Jensen.

Les også eget intervju med NRKs sportsredaktør Egil Sundvor: - Det er alltid surt å gi fra oss noe vi har brukt mye tid og krefter på å bygge opp

Legger til 65.000 Viaplay-kunder
Nent Group satser stort på strømmetjenesten Viaplay som konkurrerer med Netflix, HBO Nordic og TV 2 Sumo om kundene. Den la til 65.000 abonnenter i andre kvartal. Det betyr at de nå har 1.421.000 abonnenter, og det er en vekst på 20 prosent på ett år. 

- Viaplay-salget var over forventningene våre og er drevet av en kombinasjon av sunt bruttoinntak, lavere kundefravall og banebrytende nye B2B-avtaler. Vi har lagt til mer originalt innhold og sikret oss flere rettigheter og live sport, og alt har bidratt til veksten i Viaplay. Det har også den pågående teknologi- og produktutviklingen gjort, sier Anders Jensen.

Viaplay står nå for 60 prosent av Nent Groups tv-kunder.

Les også: Nent-sjefen svir av nesten sju milliarder på innhold for å vinne strømmekampen

Svakere reklamesalg
Nent-sjefen kan i dagens kvartalstall også vise til vekst i reklamesalget på Viafree, som er selskapets reklamefinansierte strømmetjeneste, men et svakt lineær-tv-marked bidro til at det totale reklamesalget falt med tre prosent.

Fallet i reklamesalget skal skyldes mindre tv-seing, et svakere reklamemarked generelt, fraværet av ishockey-VM i Sverige, i tillegg til at den norske radiovirksomheten opplever tilbakegang.

Da går det bedre for Nent Groups produksjonsvirksomhet, som er samlet i enheten Nent Studios og består av selskaper som Monster, Strix, Splay One og Playroom. Disse selskapene produserer tv-programmer både for eget morselskap og for andre tv-kanaler i markedet.

I andre kvartal økte omsetningen med 37 prosent til 652 millioner svenske kroner, og det er særlig produksjonen av dramaserier som løfter salget.

Driftsresultatet ble på 26 millioner svenske kroner, opp fra ni millioner svenske kroner i samme kvartal i fjor.