Navn: Anita Hoemsnes

Alder: 51 år

Stilling: Kommentator i Dagens Næringsliv.

Aktuell:  Er én av fire kvinner i Dagens Næringsliv som har startet opp DN Kvinner, et Facebook-initiativ som er et fora primært for kvinner. Der man diskuterer økonomi og likestilling.

Årets ferie: - Norge: Risør, Norefjell, Stavanger

Den perfekte sommermaten: - Laks, mangosalat, hvitvin

- Du har jo vært med på å starte DN Kvinner, var dere forberedt på den enorme responsen? 

- Nei, responsen har vært overveldende og svært, svært gledelig. Vi har jobbet intenst med være tro mot det konseptet vi startet, at gruppa både skulle være et sted kvinner (og menn) gikk for å få råd og tips i livets mange økonomiske spørsmål, samt en gruppe som kunne gi oss i DN innspill til viktige saker og at vi i retur kunne vise frem den journalistikken vi mener er relevant. Innhold trumfer alt. 

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden? 

- Det må bli mine med-etablerere i DN Kvinner, Janne Johannessen, Jorun S. Aartun og Heidi Odde Karstensen, for eksempel på en øy i Oslofjorden – uten pc og mobil, men med vin og god mat. Vi har vært mye sammen de siste månedene, men det har ikke vært mye tid til «smalltalk».

- Får Bompengepartiet din stemme ved høstens valg?

- Nei. Jeg har liten sans for én-saks-partier, mer sans for partier med lang erfaring i å utvikle helhetlig politiske programmer.

- Slenger du pølser på grillen med god samvittighet eller har du fått svineskam etter NRKs dokumentar om griseindustrien?

- Ingen svineskam. Jeg tror det finnes langt flere norske svinebønder som driver godt og dyrevennlig enn de som driver dårlig. 

- Ble du lurt av Innovasjon Norges PR-stunt om «tidsfri sone» på Sommarøy og gikk de for langt?

- Ja, jeg ble lurt. DN hadde jo en reportasje derfra, som riktignok inneholdt en god dose skepsis. Jeg mener de gikk for langt. I disse fakenews-tider var stuntet et mageplask av dimensjoner. 

- Er du for eller imot regjeringens forslag om å stramme inn forbudet mot spillreklame på norske tv-skjermer?

- Stram gjerne inn for min del, men da bør vel også glorifiseringen av Lotto i beste sendetid lørdag kuttes? 

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Av bøker har jeg lest «Koke bjørn» av Mikael Niemi og driver nå med siste til Ingvar Ambjørnsen, og så har jeg kost meg glugg med sesong to av «Big little lies». Skjønner ikke hvorfor den fikk dårlig kritikk. Ellers anbefaler jeg sterkt - i lys av valget av Boris Johnsen som statsminister– HBO-serien «Years and Years». Det er en skremmende fremtidsvisjon – som har lagt seg tett opp til hva som faktisk kan skje.

- Hva er det mest og minst bærekraftige du gjør i sommer?

- Mest bærekraftige er vel å ta toget hver dag og ikke reise utenlands med fly. Minst er å kjøre dieselbil opp og ned E18 en rekke ganger.