Navn: Kathrine Haldorsen

Alder: 48

Stilling: Administrerende direktør i Mastiff Norge

Aktuell: Tar over som programredaktør i TV 2 etter Jarle Nakken 1. oktober.

Årets ferie: - Mest mulig hjemme for å flytte inn i nytt hus, men noen turer til fjells blir det, selvsagt hjem til mitt elskede Bergen og finalen er som vanlig en tur til Sicilia.

Den perfekte sommermaten: - Sjømat i alle former, men favoritten er fremdeles Vongole. Blåskjellene på Tårnhuset er også en helt klar sommermatfavoritt!

- Love Island sin nye programleder Morten Hegseth mente programmet gikk til helvete sist. Hvordan skal TV 2 nå løfte programmet til himmels?

- Jeg starter ikke i TV 2 før utpå høsten, så de store programerklæringene har jeg derfor ikke. Det sagt, så tror jeg virkelig at dette formatet kler TV 2. Det er varmt, lekent og folkelig. Jeg elsker reality-genren like mye som fakta-genren, og tror at godt innhold alltid blir funnet. Uavhengig av hvem som er avsender. At Morten skal lede dette er jo ekstra gøy. Jeg heier på godt innhold, gode folk og elsker at TV 2 tør å satse.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Turen går til Færøyene, der mammas familie er fra. En fantastisk øy der du vasser i historie, kultur og natur. Jeg tar med meg nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen og kanaldirektør i TV 2 Trygve Rønningen. De to første kjenner jeg ikke, men Trygve kommer garantert til å ta ansvaret for at vi blir godt kjent og ler mye.

- Får Bompengepartiet din stemme ved høstens valg?

- Altså, jeg digger at folk engasjerer seg og protesterer. Men tenker vel at politikk handler om mer enn samferdsel, så nei.

- Slenger du pølser på grillen med god samvittighet eller har du fått svineskam etter NRKs dokumentar om griseindustrien?

- At dyrevelferd settes på agendaen er jaggu meg på tide. Og jeg tenker meg nok litt mer om, men er dessverre så glad i mat at jeg nok spiser det jeg blir servert...

- Ble du lurt av Innovasjon Norges PR-stunt om «tidsfri sone» på Sommarøy og gikk de for langt?

- Jeg må være dønn ærlig å si at det stuntet gikk meg sånn delvis forbi. Jeg fikk det først med meg da det ble avslørt som et PR-stunt. Jeg har vært for selvopptatt med husbygging og jobbskifte denne våren.

- Er du for eller imot regjeringens forslag om å stramme inn forbudet mot spillreklame på norske tv-skjermer?

- Det er jo forbudt å sende reklame for utenlandske spillselskaper i Norge. Jeg kan derfor forstå at regjeringen ønsker å stramme inn for å kunne følge opp forbudet bedre. Men jeg er selvsagt bekymret for at dette kan føre til færre penger til norsk produksjon.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

-Jeg elsker å lese og sparer lite. Og jeg ser på alt fra «Love Island UK» til «Big Little Lies» i sommer. Men til Sicilia har jeg pakket ned en gave fra den nye sjefen min: «Havboka» av Morten Strøksnes. Handlingen er lagt til Skrova i Lofoten, så det passer jo godt å ligge på en øy i Middelhavet og lese om det norske havet. 

- Hva er det mest og minst bærekraftige du gjør i sommer?

- Det mest bærekraftige er vel at jeg er mye hjemme og restaurerer gamle ting og flyr mindre enn vanlig. Og så har vi omsider skaffet oss en el-bil. Men jeg har helt klart mye å lære og bør nok seriøst vurdere å både shoppe mindre og sylte mere.