Når «Love Island» gjenoppstår på norske tv- og mobil-skjermer, skjer det både på en helt ny kanal og med en helt ny programleder. TV3 ga slipp på formatet etter en skuffende debutsesong i fjor høst, og nå er det TV 2 som tar sjansen på ITV-formatet som har gjort stor suksess i andre land.

Det ble også med én sesong som «Love Island»-programleder for popstjernen Tone Damli. TV 2 har i stedet valgt VGTV-profilen Morten Hegseth til å lede sin versjon av programmet. Den skal trolig på lufta over nyttår.

Samtidig fortsetter Hegseth i rollen som programleder for «Panelet» på VGTV i høst, der norske realityprogrammer og realitydeltakere blir hyppig omtalt og intervjuet. I høst kommer imidlertid Hegseths rolle til å bli noe begrenset, ifølge VGTV-sjef Rolf Sønstelie.

- Han skal nå og gjennom høsten ikke lage journalistikk og saker på realityprogrammer, ei heller skal han intervjue andre deltakere, sier Sønstelie til Kampanje.

Dekket «Love Island»-konkurrent
Morten Hegseth er ikke ansatt i VG, men er innleid som programleder i VGTV-programmet «Panelet» og i podkasten «Harm & Hegseth» som utgis av VG, begge deler med Vegard Harm.

I januar var han på plass i Mauritius for å dekke innspillingen av det konkurrerende realityprogrammet «Ex on the beach». Deler av innholdet skal publiseres når «Ex on the beach» går på lufta igjen på Discovery-kanalene etter sommeren. Det kommer fortsatt til å publiseres som planlagt, forteller Sønstelie.

- Han var på Mauritius i januar og har lagd innhold til den nye «Ex on the beach»-sesongen. Den skal gå på lufta i høst og det kommer vi til å publisere. Vi ser ingen problemer med det, det materialet ble laget lenge før det var aktuelt han skulle være programleder for «Love Island». Men det vi selvfølgelig er opptatt av, er at han fra nå av og i høst ikke skal lage saker fra «Ex on the beach» eller andre realityshow. Den begrensingen legger vi på Morten i høst.

Det har ikke vært aktuelt å skrinlegge dette materialet, ifølge VGTV-sjefen.

- Nei, for det innholdet ble laget på et tidspunkt hvor «Love Island» overhodet ikke var en aktuell problemstilling for han. Det er laget fullstendig uavhengig og upåvirket. Det vil være tydelig for våre seere at dette er innhold vi lagde i starten av året. Det er også åpenbart for seerne, de vet når dette ble spilt inn.

- Sitter de med sånne detaljkunnskaper?

- Det vil i hvert fall gå frem av våre saker.

Les mer: Morten Hegseth blir programleder for «Love Island»: - Jeg er heftig begeistret

- Enige om ryddige grenser
- Når fikk dere vite at Hegseth skulle lede «Love Island»?

- Det kan jeg ikke svare helt detaljert på. Det kom opp som en problemstilling nå nylig. Vi hadde en diskusjon og en dialog om det og er blitt enige om ryddige grenser for det.

- Når han er ferdig med «Love Island», vil han kunne komme tilbake og dekke andre realityshow?

- Hvordan han i en periode etter det skal dekke realityshow, det må vi diskutere når vi kommer dit.

Vil ikke tråkke på tær
Morten Hegseth selv understreker at det fortsatt er usikkert når «Love Island» skal sendes. Han tror ikke TV 2-jobben vil fargelegge dekningen av andre realityprogrammer.

- «Panelet» kommer til å dekke reality i høst, men om det blir meg som gjør intervjuene eller andre, det er opp til sjefene mine å bestemme, sier han til Kampanje.

- Det er viktig for meg å være ryddig og redelig, og ha en god dialog med egne sjefer og kanaler sånn at ingen føler seg tråkket på tærne av min fremtidige rolle som «Love Island»-programleder, legger han til.