Saken er oppdatert med kommentarer fra TV 2 og Telia.

I dag skulle TV 2 og Get-eier Telia møtes i Oslo tingrett der stridens kjerne var distribusjonsavtalen partene inngikk 9. januar 2017 og hvor mye Telia skal betale for å formidle TV 2s Champions League-kamper til kundene sine.

Nå kan partene avlyse rettssaken. Det bekrefter organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 overfor Kampanje.

- Vi har kommet til et forlik som blant annet betyr at vi har løst uenigheten knyttet til Champions League, sier Willand til Kampanje.

Forhandlingene pågikk gjennom pinsehelgen og varte helt til mandag kveld.

- Vi ble enige i går kveld. Vi har forhandlet jevnt og trutt den siste tiden og jeg er glad for at vi ble enige. Nå ser vi frem mot et godt samarbeid.

Krav på over 40 millioner
TV 2s krav var på 10 kroner per husholdning i måneden for sine Champions League-kamper, i overkant av 40 millioner kroner i året. I tillegg ba TV 2 om 16 millioner kroner i erstatning for forsinket endring av plasseringen av TV 2s kanaler på kanallisten til Get.

Telia har tidligere bestridt kravene. De skriver i sitt sluttinnlegg at en forutsetning for avtalen med TV 2 var at TV 2 skulle gå til anskaffelse av de fulle rettighetene til Champions League. I stedet inngikk TV 2 en avtale med Nent Group om å kjøpe to kamper per runde, samt samt to av fire semifinalekamper og finalen. I sluttinnlegget sitt argumenterer Telia for at det er TV 2 som har misligholdt flere punkter i distribusjonsavtalen partene inngikk 9. januar 2017. 

TV 2-direktøren vil ikke si hva de har blitt enige om.

- Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i selve forliket foruten å si at vi er fornøyd med at vi unngår rettssak og nå ser vi frem mot et godt samarbeid, sier Willand.

- Var det viktig å unngå en rettssak?

- Ingen av partene hadde lyst på rettssak. Vi har jobbet for å finne en løsning sånn at vi unngår det.

Telia: - Må gi og ta
Kommunikasjonssjef Sebastian Eidem i Telia gjentar budskapet fra Sarah Willand i TV 2.

- Det har vært en viktig sak for oss, og vi er fornøyd med å ha kommet til et forlik og unngå en rettssak, sier han til Kampanje.

- Hvor langt måtte dere strekke dere for å unngå en rettssak?

- Hva forliket inneholder har vi ikke lyst til å kommentere. I et godt forlik må begge parter gi og ta, og så har det vært viktig for oss å lande uenigheten knyttet til Champions League.

- Hva betyr det for Telia og kundene deres?

- Det betyr at vi fortsetter et godt samarbeid med TV 2 og at denne saken ikke vil endre noe for kundene våre.

- Har det vært krevende forhandlinger?

- Alle forhandlinger er i utgangspunktet krevende. Vi er bare fornøyd med å ha kommet til punktum i saken.

- Dere ble enige under et døgn før rettssaken skulle starte, hvorfor måtte det en rettssak til for at dere skulle bli enige?

- Da er du igjen inne på tekniske detaljer i forliket som vi ikke ønsker å kommentere på.

Les mer: TV 2 og Telia krangler om Champions League-regningen