Det har kommet 130 henvendelser til Kringkastingsrådet før morgendagens møte, og denne gangen skal rådet blant annet behandle klager på banning i et pauseinnslag i «MGPjr» og nedleggelsen av en folkekjær dramaserie for ungdom.

Det var artisten Julie Bergan som utløste klagene da hun inntok scenen i pausen på junior-versjonen av musikkonkurransen med tekstlinjer som «Arigato motherfucker» og «Shut the fuck up and get the fuck out».

Flere reagerer sterkt på banningen i programmet som naturlig nok blir sett av mange barn.

«Dette er et barneprogram og det sitter mange barn både i selve salen, og hjemme foran TV. Det er teksten «Shut the fuck up and get the fuck out» vi reagerer sterkt på. Det jobbes aktivt både hjemme og på skoler ift språkbruk, og da synes vi det er meget beklagelig at denne sangen fremføres foran så mange barn!» skriver én av klagerne.

Andre skriver at også barna reagerer på sangvalget.

«Her i huset ble dette kommentert og reagert negativt fra både 11 og 13-åringen. Jeg håper NRK vil unngå dette ved senere anledninger», skriver en.

«At det er udannet og grotesk er en ting, men det er et særs dårlig forbilde for alle barn og unge som er opptatt av MGP, og fornærmende for alle mødre og oss som har strevet med skolering ogoppdragelse av den oppvoksende slekt», skriver en annen. 

NRK har tidligere forsvart pauseinnslaget.

- Barn blir eksponert for den låten overalt ellers, og unger elsker den. Ifølge Julie er banningen en del av et viktig element i låten, som handler om å være sint, sa Eva Bie Rutgerson, ansvarlig for MGP Junior i NRK, til Aftenposten da hun ble konfrontert med reaksjoner i sosiale medier etter sendingen. På det tidspunktet hadde det ikke kommet inn noen formelle klager.

Her er innslaget (saken fortsetter):

Kringkastingsrådet skal også behandle NRKs nedleggelse av ungdomsserie fra Bygde-Norge, «Lovleg», som ble tatt av lufta etter to sesonger. Det har skapt et stort engasjement og mange har skrevet til Kringkastingsrådet i et forsøk på å redde serien.

«Kjære NRK. Betaler vi ikke lisens nettopp for at kvalitet og kulturformidling skal veie tyngre enn økonomi? Det er skuffende dersom det er økonomi som rår her. Formidling av vestlandskultur, ungdomskultur, tradisjon, nynorsk og poesi, i tillegg til relasjonelle vansker, åpenhet om hvor vanskelig det er å være kjæreste, om å ta vare på seg selv og ikke forsvinne inn i andre... Dette er så viktig! Jeg begynner virkelig å lure på hvor verdiene til NRK er hvis økonomi er argumentet for å avslutte. Dette er formidling av kunst og kultur på sitt beste», heter det i en av klagene.

Nedleggelsen har også utløst en underskiftskampanje med krav om flere episoder.

- Det er helt fantastisk at engasjementet for «Lovleg» lever videre. Det sier noe om hvor mye serien har betydd for folk. Så er det et sunnhetstegn å slutte mens folk fremdeles vil ha mer, har fungerende redaksjonssjef Nora Ibrahim i P3 sagt til NRK

Les også: - NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde