Neste uke møtes TV 2 og Get-eier Telia i Oslo tingrett. Dagens Næringsliv skriver at striden blant annet dreier seg om hvor mye Telia skal betale for å formidle TV 2s Champions League-kamper til kundene sine. Totalt krever TV 2 i overkant av 40 millioner kroner i året fra Telia. 

Teleselskapet mener avtalen med TV 2 tok utgangspunkt i at TV 2 skulle gå til anskaffelse av de fulle rettighetene til Champions League. I stedet kjøpte TV 2 deler av rettighetene fra Nent Group.

- Telia har en markedsandel på i underkant av 20 prosent, men TV 2 krever at Telia skal dekke 50 prosent av TV 2s rettighetskost. Det underbygger at partenes intensjon på avtaletidspunktet ikke var å regulere TV 2s erverv av noen utvalgte CL-kamper, står det i Telias sluttinnlegg, ifølge DN.

TV 2 avviser Telias tolkning.

- TV 2s tolkning er i samsvar med begge partenes formål med avtalen; Telia sikres tilgang til svært attraktive fotballkamper som en del av grunntilbudet til kundene, mens TV 2 sikres delfinansiering av rettighetskjøpet gjennom vederlaget Telia betaler for to attraktive CL-kamper, skriver de i sitt sluttinnlegg.

Les mer: TV 2 var soleklart førstevalg da rekordmange seere flokket seg rundt Champions League-finalen

Denne sesongen har Nent Group for første gang delt på Champions League-rettighetene med TV 2. Den nye avtalen er et brudd med den eksklusiviteten MTG har hatt med disse kampene siden 1992.

Dette er ikke første gang avtalen blir advokatmat. I fjor trakk TV 2 daværende Viasat 4-eier MTG for retten for å få stanset det de mente var ulovlig visning av Champions League-kamper til tusenvis av Viaplay-brukere.
Kampanje har tidligere skrevet at TV 2 betaler 240 millioner kroner for sin del av rettighetene over tre år.

Les mer: TV 2 betaler 240 millioner for Champions League - slik endte avtalen i retten (abo.)