Etter nesten ti år som redaktør i Norsk Ukeblad, bekrefter Kjersti Moen at hun etter sommeren går over i en annen stilling.

- Det stemmer at jeg går over i ny rolle i Egmont fra 5. august, sier hun i en kort kommentar til Kampanje.

Moen bekrefter at hennes nye stilling er journalist i reportergruppen i Egmont Publishing.

Moen kom til Egmont fra stillingen som utgavesjef i VGs bilag Søndag hvor hun blant annet ledet utviklingen av søndagsmagasinet VG7. Moen er utdannet journalist fra USA og har jobbet i diverse redaksjonelle lederstillinger i sin karriere, både i avishus og i ukepressen. Hun har også vært redaktør og konstituert sjefredaktør i KK.

- Jobber med ny organisering
Ved årsskiftet tok Nina Vesterby over toppjobben hos ukepresse-giganten Egmont Publishing og i løpet av kort tid ble det varslet en omorganisering. I den prosessen har blant annet to direktører forlatt konsernet, Kjersti Mo og Audun Giske.

Etter en intern søkerrunde ble det også klart hvem som får ansvar for konsernets nye målgruppesatsing. 

Målgruppeansvarlig:

Elisabeth Lund-Andersen er ansvarlig for målgruppen Voksen og dermed også sjefen for Norsk Ukeblad. Hva som skjer med redaktørstillingen ønsker hun ikke å dele med Kampanje.

Én av lederne i denne søkerunden ble Elisabeth Lund-Andersen, som fikk ansvaret for målgruppen Voksen, der Norsk Ukeblad er plassert. Lund-Andersen, som er ansvarlig redaktør og direktør for denne målgruppen,  kommenterer saken slik: 

- Jeg kan bekrefte at Kjersti Moen bytter jobb internt. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier hun til Kampanje.

På spørsmål om hva som skjer med redaktørstillingen etter sommerferien, svarer Lund-Andersen:

- Vi jobber som kjent med ny målgruppeorganisering og vil vurdere også denne stillingen i forhold til hva vi skal oppnå i ny organisasjon. Så dette ser vi på i disse dager, sier hun.

Da opplagstallene for den norske ukepressen i kom i mars i år, viste tallene fra Mediebedriftenes Landsforbund at Norsk Ukeblad falt med nesten ti prosent i opplag til 56.547 solgte eksemplarer ukentlig. 

Hovedtillitsvalgt for Norsk Journalistlag (NJ) i Egmont, Alexander Berg, sier til Kampanje at klubben ikke har hatt noen befatning med denne saken.

- Vår oppgave er å fokusere på våre medlemmer og de behov de vil måtte ha. Vi aksepterer at skifte av redaktører er noe som tilhører bedriftens styrerett og strategiske vurderinger, sier han.

Les også: Medielederne preges av usikkerhet og rivalisering: - Trodde jeg kom til en bransje med fest og moro

Fremtidens medieledere: Under Medieleder-konferansen i Bergen ble redaktørrollen diskutert av Egmont-sjefen Nina Vesterby og NTNU-forsker Jens Barland. Vesterby var da enig i at utfordringene ved medieleder-jobben er store. Foto: Eivor Eriksen.