Snart går TV 2 i gang med de første forberedelsene til å produsere sin første sesong av «Love Island» etter at de sikret seg rettighetene til realityserien. Og som programleder har de fått med seg Morten Hegseth – en av VGTVs største profiler. Det skriver TV 2 i en melding.

Forrige sesong ble sendt på TV3.

- Jeg er heftig begeistret og takknemlig for å kunne gjøre en programlederjobb for TV 2! Jeg har jo lenge sittet på sidelinjen og skreket av både beundring og frustrasjon for norsk reality, men nå skal jeg stå midt i kjernen og orkestrere det hele som en gal kapellmester. Dårlig reality er grusomt, mens god reality er noe av det beste som finnes. Så nå skal vi lage tidenes norske reality-serie. Noe annet er ikke et alternativ, sier Hegseth i meldingen.

Hegseth har jobbet i VG siden 2007 og fortsetter der selv om han skal være programleder for «Love Island».

I TV 2 er programredaktør Jarle Nakken glad for å ha fått med Hegseth.

- Morten kommer utvilsomt til å bli en viktig stemme i konseptet og hans rolle som programleder for «Love Island» vil sette preg på produksjonen. Morten er en dyktig intervjuer, historieforteller og journalist. I tillegg er han er en av Norges mest populære influensere. Jeg er rett og slett veldig fornøyd med at han ønsker å være med å løfte Love Island-satsingen sammen med TV 2, sier Nakken.

TV 2 åpner nå for påmelding for deltakere - det er ikke bestemt når kanalen skal sende sin første sesong av «Love Island» - et konsept der 12 single gutter og jenter bor sammen i en luksuriøs villa. Deltakerne skal prøve å finne kjærligheten, men kjemper også om en pengepremie. 

TV 2 har også sikret seg rettighetene til den britiske, svenske og amerikanske versjonen av «Love Island»