Det internasjonale tv-produksjonsselskapet Banijay, som blant annet eier tv-produsenten Mastiff og Nordisk Film TV, kjøper TV 2-selskapet Screen Media. 

Bare fem dager etter at Mastiff vant kampen om å produsere «God morgen Norge», kjøper altså Mastiff-eierne selskapet de konkurrerte mot i finalen. Av totalt 12 produksjonsselskaper som kjempet om det gjeve oppdraget, stod det til slutt mellom Mastiff og Screen Media.  

Det som plasserte Screen Media i finalen, var blant annet den tette tekniske integrasjonen Screen Media har med TV 2s eksisterende systemer. Mastiff produserer allerede TV 2-programmer som «TV 2 hjelper deg» og «Åsted Norge» i produksjonslokalene til Screen Media.

Les også: Mastiff og Screen Media kjemper om «God morgen Norge»-oppdrag

Dermed fortsetter TV 2 og Mastiffs eiere å møtes. Fra før av produserer Mastiff «God kveld Norge», «Åsted Norge» og «Hver gang vi møtes», og nylig ble det også klart at TV 2 ansatte Mastiff-sjefen Kathrine Haldorsen i rollen som programredaktør. 

Hos Mastiff sier daglig leder Kathrine Haldorssen, som altså selv er på vei til TV 2, at det er veldig ferske nyheter for Mastiff. 

- Dette er offensive eiere som ser muligheter, sier hun til Kampanje

Les også: TV 2 setter bort «God morgen Norge» - 31 ansatte flyttes til Mastiff

Flyttes: I forrige uke ble det klart at Mastiff overtok produksjonen av «God morgen Norge». Dermed fikk 31 ansatte i TV 2 ny arbeidsgiver. Skjermbilde: TV 2

Vært på jakt etter teknikk
Jacob Houlind
, administrerende direktør i Banijay Nordic, bekrefter kjøpet når Kampanje tar kontakt. 

- Det er korrekt, vi har kjøpt Screen Media. Og vi er veldig fornøyde med det, sier Houlind.  

Houlind forteller at de har store ambisjoner om å ta en posisjon på tvers av film- og tv-bransjen.

- For det norske markedet har vi nå Mastiff, Nordisk Film TV og Yellowbird Norge. Vi har lenge sett etter en mulighet til å kjøpe oss inn i teknikk, så vi kan ha en felles etterarbeidssenhet, sier Houlind.

I tillegg fristet det også at Screen Media gjør regi selv på flere av programmene selskapet produserer for TV 2 som  «God kveld Norge» og «TV 2 hjelper deg».

- Det ligger noen synergier vi vil hente ut her. Samtidig har Screen Media begynt å bygge seg opp innen tv-produksjon, og de kommer med et nytt underholdningsprogram på TV 2 til høsten. Det er noe vi nå har mulighet til å kjøpe oss inn i via oppkjøpet av Screen Media, sier han til Kampanje.

Skal se på organiseringen
Han bekrefter at Screen Media vil fortsette som en egen enhet, men han forteller at det fortsatt er for tidlig å si noe om organiseringen. Han vil ikke svare nærmere på om Bjørnar Nordahl vil fortsette som sjef i Screen Media.

- Nå skal vi først bli kjent med selskapet, og se på organiseringen etter september, sier Houlind.

Han vil ikke kommentere hva de betaler TV 2 for oppkjøpet, men når Banijay overtar Screen Media 1. september, beregner Houlind at selskapet vil nærme seg en halv milliard i omsetning i Norge. For Screen Medias del, forteller han at de i dag omsetter for mellom 50-70 millioner kroner.

- Med Screen Media, Mastiff, Nordisk Film TV og Yellowbird, så omsetter vi for rundt 420 millioner kroner i Norge. Det er inkludert produksjonene av «God morgen Norge» og «Okkupert».

- Tilfeldig at det skjer samtidig
- Det har vært mye frem og tilbake med TV 2 nå – først går Mastiff-sjefen til TV 2, så henter Mastiff «God morgen Norge», og så kjøper dere TV 2-selskapet Screen Media - hva blir det neste?

- Det er mye på en og samme gang, men det er tre helt uavhengige hendelser. Vi har dialog med alle kanaler i det norske markedet hele tiden. At dette skjer samtidig er en tilfeldighet, men der virker jo litt spesielt, det må jeg innrømme.

Les også intervjuet med TV 2-direktør Sarah Willand: TV 2 kvitter seg med tapssluk: - Vi stod ved et veivalg (abo.)

Screen Media tilbyr produksjon, bearbeiding og distribusjon av levende bilder. Selskapet hadde en omsetning på 38,8 millioner kroner i 2017 og et negativt resultat på 6,9 millioner kroner. Resultatet for 2018 er ikke klart.

Screen Media eier også produksjonsselskapet Screen Story, som står bak tv-programmer som «Korrespondentene» for TV 2 og dokuserien «Overleverne» på NRK, men dette skal imidlertid ikke være en del av salget til Banijay.

- Jeg tror ikke jeg har så mange kommentarer til dette og vil egentlig bare henvise til styreleder i Screen Media, Sarah Willand i TV 2, sier Bjørnar Nordahl, administrerende direktør i Screen Media, til Kampanje.