Saken blir oppdatert med kommentarer fra Bauer Medias norske pressekontakt.

Lasse Kokvik fratrer i dag som administrerende direktør og sjefredaktør i Bauer Media Norge, som blant annet eier Radio Norge og Radio 1. Det skriver selskapet i en pressemelding. Han har vært administrerende direktør og sjefredaktør i Bauer Media Norge siden 2013.

- Det har vært seks fantastiske år. Vi har gjennomført en krevende digital overgang, vi har økt våre markedsandeler i det kommersielle markedet og vi har utviklet konsepter og stasjoner som våre konkurrenter misunner oss. Samtidig har det vært hardt og slitsomt arbeid, og nå er det rett tid for å overlate tøylene til noen andre, sier Kokvik i meldingen.

Jim Receveur tar over som administrerende direktør og sjefredaktør etter Kokvik, samtidig som han fortsetter i tilsvarende stilling for Bauer Media Danmark. Dermed dropper selskapet en norsk toppsjef.

- Jeg vil takke Lasse for hans vesentlige bidrag til utviklingen av Bauer Media Norge. Han har utvist engasjert og fokusert lederskap. Når Lasse nå vil forfølge andre karrieremuligheter, ønsker jeg ham alt godt for fremtiden. Jeg ser samtidig frem til å jobbe sammen med Jim i hans nye rolle. Han har med seg omfattende erfaring innen kommersiell radiodrift, og gjennom tidligere roller kjenner han også det norske markedet godt, sier Paul Keenan president i Bauer Media Audio.

- Det norske markedet står overfor spennende utfordringer. Den digitale overgangen er relativt ny og har skapt mange nye radio-tilbud, utvidet konkurransen og de fremtidige vekstmulighetene. Jeg gleder meg til å lede dette arbeidet, sier Jim Receveur.

- Slutter i dag
Kampanje blir henvist til Bauer Medias norske pressekontakt Hans Christian Vadseth i PR-byrået First House for oppfølgingsspørsmål.

- Har Lasse Kokvik selv sagt opp jobben sin?

- Så vidt jeg forstår er den en gjensidig enighet om løsningen som er valgt.

- Går han på dagen?

- Han har informert de ansatte på et møte tidligere i dag, og så skal Jim Receveur bli introdusert for staben. Dette er et opplegg som har vært planlagt og styrt med det for øyet at han slutter i dag.

- Ingen planlagte kostnadstiltak
- Hvorfor har man gått for en løsning med samme sjef i Norge og Danmark, og er det en permanent ordning?

- Jim Receveur har vært administrerende direktør i Danmark, først for SBS Discovery og så for Bauer Media, like lenge som Lasse i Norge. Han har tidligere hatt Norge som et av sine ansvarsområder, blant annet i Clear Channel da han var sjef for den nordiske virksomheten, og har kunnskaper om den norske bransjen. Sånn som det er signalisert, er det en varig ordning.

- Kommer han til å tilbringe tid i Norge?

- Han kommer til å tlbringe noe tid i Norge, men hva fordelingen blir, vet jeg ikke.

- Er dette et tiltak for å kutte kostnader?

- Nei, det er ingen planlagte kostnadstiltak knyttet til at Lasse Kokvik slutter.

- Men Bauer Media kutter en lederlønn?

- Ja, men det primære var ikke å kutte kostnader, men å finne den lederen Bauer mener kan gjøre den beste jobben, svarer Vadseth.

Dagens Næringsliv meldte tidligere i år at ni årsverk forsvinner fra Bauer Media. Radioselskapet har tapt penger de siste årene, men resultatet for 2018 er ikke klart.

- Har vært tøffe tak
Klubbleder Kjetil Kjær Andersland i Bauer Media kommenterer nyheten slik overfor Kampanje:

- Lasse har vært en veldig god og hyggelig sjef å ha. Det har vært tøffe tak nylig, men vi har ellers hatt et godt samarbeid. Det er selvfølgelig trist at han gir seg, men vi ser frem til å møte og samarbeide med den nye sjefen, sier han til Kampanje.

- Hva tenker du om at Bauer Media Norge nå skal styres fra Danmark?

- Dette er en veldig ny situasjon for oss. Jeg kan ikke si hvordan det blir, men vi har blitt informert om at han skal være her mye, så jeg regner med at man finner en god ordning.

- Frykter du en redusert redaksjonell satsing med ansvarlig redaktør i Danmark?

- Jeg har ikke grunnlag for å si det. Vi har ikke fått informasjon om at det skal være noen endring i satsingen.