England knuste den norske drømmen om semifinale i fotball-VM og sendte det norske damelandslaget hjem i gårsdagens kvartfinale. Kampen ble vist på TV 2 og hadde et snitt på 718.000 seere. I tillegg fulgte 31.000 kampen på TV 2 Sumo.

Dette ga kampen en andel på 65,2 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 64,5 prosent blant alle tv-seere.

- Det norske laget vinner ikke VM, men de har vunnet det norske folk. Det å avslutte VM for Norges del med rekordtall er et godt bilde på den begeistringen jentene har skapt gjennom mesterskapet, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Til sammenligning hadde åttendedelsfinalen mellom Norge og Australia et snitt på 667.000 seere på NRK1 på lørdag.

På det meste fulgte 868.000 seere kampen på TV 2 kl. 21.39.

- Nå handler det om å fullføre VM med stil for TV 2 og NRK. I tillegg til den VM-feberen de norske jentene har skapt er det mest gledelige med mesterskapet at den generelle interessen for internasjonal kvinnefotball har økt betraktelig. Det er her vi snakker om et tydelig tidsskille, kommenterer Vegard Jansen Hagen.

Les også: - Hvis man har antennene litt ute, så ser man at vi står overfor det definitive gjennombruddet for kvinnefotball