I februar kunne Kampanje avsløre at TV 2 vurderte å sette bort produksjonen av «God morgen Norge» til et eksternt selskap, og nå har TV 2 besluttet å flytte produksjonen til selskapet Mastiff.

- «God morgen Norge» er et flaggskip, og er svært viktig for TV 2. Vi skal satse videre på programmet, og har derfor inngått en avtale som strekker seg over fem år. Ingen andre programmer har en så lang garanti i dagens marked. Mastiff er blant landets aller beste produksjonsselskaper, og vi er trygge på at God morgen Norge vil få et godt hjem der, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 i en pressemelding.

31 ansatte berøres
31 TV 2-ansatte følger med virksomhetsoverdragelsen. Det er ingen som mister jobben i forbindelse med overdragelsen, ifølge TV 2.

- Mastiff har et sterkt redaksjonelt miljø der journalistikk, innholdsproduksjon og utvikling står i sentrum. I tillegg er det spennende at søsterselskapet i Danmark produserer «Go´ morgen Danmark». Disse synergiene mener jeg vil bidra til å kunne videreføre og utvikle «God morgen Norge» sammen med redaksjonen på en positiv måte, forteller redaksjonssjef Sissel Randsborg.

Ti produksjonsselskaper meldte sin interesse for oppdraget og til slutt stod det mellom Mastiff og Screen Media. I mellomtiden har Mastiff-sjef Kathrine Haldorsen fått jobb som programredaktør i TV 2. 

Avgjørelsen er et ledd i TV 2s strategi om å være en enterprise-bedrift som bestiller innhold også utenfor underholdningssjangeren fra eksterne tv-produsenter. 

- «God morgen Norge» har hatt en lang tradisjon in-house, men kjernevirksomheten vår er nyheter og sport, og da er det naturlig å diskutere det som er unntaket, sa nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Kampanje i februar.

Tidligere profiler reagerer
Tidligere programledere i «God morgen Norge» som Kampanje har snakket med, både reagerer og forstår de ansattes bekymring når TV 2 nå avgjør skjebnen til programmet og de ansatte.

- Jeg synes dette er en veldig dårlig idé. Selv om jeg har veldig sterke følelser for «God morgen Norge», er det så mye av sjela til TV 2 som ligger i det programmet. Så rent personlig ville jeg sagt: Ikke gjør det, sa Eli Strand til Kampanje.

Les mer: Tidligere TV 2-anker om kanalens «God morgen Norge»-planer: - Dette er en veldig dårlig idé

Mastiff er et av landets største tv-produksjonsselskap og produserer allerede for TV 2 med programmer som «God kveld Norge», «Åsted Norge»,  «TV 2 hjelper deg» og «Hver gang vi møtes». I tillegg så er Mastiff også produksjonsselskapet bak «Paradise Hotel» på TV3.