Media City-naboene har kjøpt rettighetene til hjemmekampene til Sportsklubben Brann når de skal gjennom fire kvalifiseringsrunder til Europaligaen i juli og august. Forrige gang Brann tok seg til Europaligaen var i 2007-2008-sesongen.

- Samarbeidet omtv-rettigheter er et pilotprosjekt, også når det kommer til det redaksjonelle innholdet. Vi går i studio og til Stadion i fellesskap, og kampsendingen på BT og på TV 2 vil være den samme. Målet er å gi våre abonnenter en strålende sending, både teknisk og innholdsmessig, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, i en pressemelding.

- Norske mediebedrifter trenger å samarbeide mer i årene som kommer, og denne avtalen er et eksempel på det. Vi styrker tilbudet til våre abonnenter på en måte som vi ikke ville klart alene. tv-rettigheter er kostbart, og kravene til kvalitet i produksjonen er høye. Ved å gå sammen kan TV 2 og Bergens Tidende spille på hverandres styrker, og samtidig ha noen å dele regningen med, sier Øyulf Hjertenes, sjefredaktør og administrerende direktør i Bergens Tidende. 

Daglig leder i Sportsklubben Brann, Vibeke Johannesen, forteller at det har vært flere interesserte kjøpere til tv-rettighetene.

- Vi i Brann synes det er spennende at BT og TV 2 inngår et samarbeid. Dette sikrer både stor og profesjonell produksjon, god redaksjonell oppfølging av kampene våre og gir publikum over hele Norge anledning til å se Brann i aksjon, sier Johannesen.