Torsdag hadde TV 2 premiere på den helt nye dramamusikalen «En får væra som en er» med Henriette Steenstrup, Christian Skolmen og Lena Kristin Ellingsen i noen av hovedrollene.

Første episode samlet 256.000 seere i direkte konkurranse med andre semifinale i Eurovision Song Contest på torsdag. Det ga en andel på 20,4 prosent blant seere mellom 10 og 79 år. Semifinalen hadde et snitt på 678.000 seere.

I dagene etter premieren har ytterligere 155.000 seere fått med seg «En får væra som en er» enten i opptak eller på TV 2 Sumo, sånn at den foreløpig har en Total Screen Rating på 411.000 seere.

- Det er gledelig at et humordrama basert på Ole Ivars-musikalen «En får væra som en er» har blitt en så stor suksess på TV 2. Med musikalsk tilsnitt fra folkefavorittene Ole Ivars har denne serien virkelig truffet seerne både på lineær-TV og på TV 2 Sumo. Drama er viktig for TV 2 og da er dette svært gledelig, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

Les også: Nesten 1,4 millioner så Keiino ta Europa med storm: - Enormt

Dramasjef Christopher Haug i TV 2 er også fornøyd med mottakelsen.

- Dette er veldig fine tall. Vi visste jo at konkurransen var formidabel med Eurovision surrende på en annen kanal, men vi har en energibombe av en serie og hatt en god lansering, så at så mange enten satte dette på opptak eller koste seg med denne perlen av en serie gjennom helgen på Sumo, er ikke helt overraskende. Monster Scripted, skuespillere, regi og hele teamet kan være stolte av dette, det er i hvert fall vi i TV 2. Det er gøy når man treffer, som hun sa, brura, sier han.