Kl. 21.40 i kveld skal Sigrid Bonde Tusvik for tredje år på rad ønske tv-seerne velkommen til tv-bransjens store festkveld «Gullruten». Ifølge komikeren selv, var det ikke vanskelig å takke ja til oppgaven en tredje gang.

- Det skulle bare mangle. Det er jo en ære å få lede «Gullruten». Jeg var livredd for ikke å bli spurt. Det er ingen selvfølge, de kan jo velge hvem de vil i tv-bransjen, sier hun.

Les også: Disse kan vinne årets Gullruten-priser - én kanal raser i antall nominasjoner

Komikeren har både vært avsender og mottaker av mye kritikk i vinter. I løpet av noen få dager i januar tok hun et kraftig oppgjør med den nye Humorprisen, som ikke fant noen prisverdige kvinner, og ledet en demonstrasjon mot regjeringens endringer i abortloven inspirert av «The Handmaid's Tale». Selv har hun og makker Lisa Tønne fått kjeft for sin frittalende og utleverende stil i podkasten Tusvik & Tønne.

- Tar du med deg noe av dette inn i «Gullruten»? Hva slags Sigrid får vi se i kveld?

- Vi prøver å legge oss på Gullruten-Sigrid og folkets Sigrid. Men jeg er jo komiker, så jeg må jo få lov til å vitse.

- Forrige gang du var på prisfest, var det ingen kvinner som vant. Har du tatt en alvorsprat med juryen i «Gullruten»?

- Nei, det har jeg ikke, ler hun.

- Kanskje de sitter og tenker sånn at «hun kommer til å skrive kronikk». Vi tuller litt med det i kveld også. Selv om vi nå har slått sammen mannlige og kvinnelige skuespillere og programledere, så håper jeg at noen kvinner vinner.

- Er det et skritt i riktig retning å slå sammen kategoriene?

- Ja, det tror jeg egentlig er riktig, men for «Gullruten» sin del er det litt feil, for da får vi færre kjendiser over til Bergen. Så jeg er litt splittet, smiler hun.

Foruten podkast og kveldens programlederjobb, er Sigrid Bonde Tusvik aktuell med det helt nye magasinet Altså. Allerede før en eneste utgave er produsert, har kvinnene bak magasinet klart å få 2000 abonnenter og over én million kroner i folkefinansiering.

Les mer: Bonde Tusvik henter folk til ny magasin-satsing: - Har kunnet velge fra øverste hylle

Men et nytt tv-prosjekt lar vente på seg.

- Jeg har ikke fått noen tommel opp fra tv-sjefene. Det hjelper ikke å ha Norges største podakst. Kanskje jeg må kjøre langs E6 eller noe sånt, noe litt mer folkelig. Jeg er for spiss, jeg må skjerpe meg. Jeg har både spisst ansikt og er spiss i kjeften. Det orker ikke folk.

- Morten Ramm har sagt at humor på tv er døende, er du enig i det?

- Humor på tv er ikke døende, men tv er litt døende. Tv må finne sin nye retning.

Se hele intervjuet med Sigrid Bonde Tusvik her: