I går var det duket for finale i reality-serien «Sommerhytta» på TV 2, der fire deltakerpar med totalt åtte deltakere over ti uker pusser opp hver sin hytte og konkurrerer om å vinne «sin» hytte. Til slutt var det Knut Ivar Pelerud og Kjartan Haugen som vant hytta, som er verdt 3,5 millioner kroner. De tre øvrige deltakerparene anklager TV 2 og produksjonsselskapet Strix for skittens spill og krever nye innspillingsuker. Det skriver VG.

Blant annet mener de tre deltakerparene som ikke vant, at det var for sterke bindinger mellom vinnerparet og to av dommerne.

Deltaker Emma Vestby Kornstad tapte finalen på målstreken sammen med faren Jostein Kornstad.

- Jeg føler meg ydmyket. For man legger jo hele sjelen sin i disse ti ukene. Jeg måtte ta pause fra studietiden et halvt år, og det føles ikke bra når vi opplever at det blir jukset. Du ser at 3,5 millioner bare forsvinner foran deg, og vet at du ikke hadde vunnet uansett hvor mye du hadde jobbet, sier hun til VG.

TV 2 tilbakeviser beskyldningene.

- Vi innser at det alltid vil være noen som er kritiske til «dommeren» i konkurranser der det er skjønnsmessig bedømming, men vi vil på det sterkeste tilbakevise at ekspertene har bedømt ut ifra noe annet enn den innsatsen deltagerne selv la ned i ukeoppdragene og konkurransene, og resultatene de fikk. TV 2 og Strix har gjort store realitykonkurranser i over ti år, og vi har brukt store ressurser på å sikre at produksjonene foregår på en rettferdig måte, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2, til VG.