Klokken 18.50 mandag kveld var både parisere og verden i sjokk. Den ikoniske Notre-Dame-katedralen sto plutselig i brann, og dens mange kulturskatter og historiske arkitektur sto i fare for å bli slukt av flammene, skriver NTB.

Det har ikke gått upåaktet hen i all verdens medier, så også her hjemme på blant annet TV 2 Nyhetskanalen.

TV 2 Nyhetskanalen fikk i går en dagsandel på 7,3 prosent, og var dermed landets tredje største tv-kanal. Dette er den sterkeste dagen for Nyhetskanalen siden 14. august 2018.

Det var heller ingen hvilken som helst dag. Nyhetsbildet den gang var preget av både bru-kollaps i Italia og ikke minst pressekonferansen med Per Sandberg og Bahareh Letnes under Arendalsuka.

På det meste i går fulgte imidlertid 84.000 seere TV 2 Nyhetskanalen, det var klokka 20.45 og i den kommersielle målgruppen 20-49 år fikk TV 2 Nyhetskanalen i går en andel på hele 8,7 prosent. 

- Vi i TV 2 setter stor pris på at seerne kommer til Nyhetskanalen når det skjer store og viktige nyhetshendelser i inn- og utland. Vi er svært opptatt av å levere på de forventingene folk har til kanalen på hendelser som dette. Vi vet at det oppstår et stort informasjonsbehov når et av Europas viktigste historiske byggverk står i flammer, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 i en melding.

Kanalen viet store deler av gårsdagens sending til katastrofebrannen.

- Vi prioriterer direkterapporter og eksperter som både kan forklare hva som skjer, og ikke minst kan gi oss alle et perspektiv på hva som står på spill. Som allmennkringkaster er det en selvfølge at vi prioriterer en omfattende dekning av en sak som dette, sier Solbrække.

Brannen i Notre-Dame er nå slukket, men skadene er omfattende. Gjenoppbyggingen av den ikoniske franske katedralen kan ta flere tiår og koste flere milliarder.

To av landets største motehus, eierne av luksusmerkene Gucci og Prada, har allerede sagt at de vil donere henholdsvis 100 millioner euro og 200 millioner euro.