Et drøyt døgn har gått siden Nent Group slapp bomben om at de stikker av med rettighetene til noe av den mest attraktive vintersporten på markedet, og dermed setter et punktum for NRKs over 50 år lange eierskap til skisporten.

Som klubbleder i NRKs sportsredaksjon, har Susann Michaelsen visst at det har vært veldig tøffe forhandlinger om rettighetene, men det gjorde ikke nyheten noe lettere å svelge da den kom i går.

- Vi har hele tiden hatt et håp om at det skulle ende hos oss, så det var litt sjokk, selv for meg som har visst at det var tøffe tak. Man får med én gang en følelse av at noe man har jobbet med er ødelagt, samtidig som vi har en unik evne til å brette opp ermene og tenke fremover.

- Var det et sjokk også for de andre ansatte?

- Ja, jeg fikk et inntrykk av det. Det var ikke helt hva vi var forberedt på.

Les mer: Tapte budkampen om vintersporten - prisen skal ha landet på én milliard i Norge

- Ingen har gravd seg ned
Likevel er det ikke mye dyster stemning å spore i sportsredaksjonen ifølge Michaelsen.

- Jeg synes stemningen er god. Vi har vært denne i situasjonen før da vi mistet fotballen og måtte selge et fotball-VM. Vi har en utrolig god evne til å vri fokuset mot at det kan komme nye muligheter for oss. Ingen har gravd seg ned i det hele tatt. Dette er realiteten og vi må bare se fremover, sier hun.

- Hvordan blir det å jobbe med vintersport i de neste to årene, når man vet at slutten er nær?

- Det tror jeg vi er så proffe på. Kanskje det gir en ekstra giv om at vi nå virkelig skal gå ned med flagget til topps, og at vi kanskje står på enda mer for å vise at dette kan vi og gjøre det vanskeligere å overta. Vi skal gå ut med suksess.

Tror ikke på nedbemanning
Klubblederen tror heller ingen går rundt og bekymrer seg for jobben sin nå.

- Nei, jeg tror egentlig ikke det. For å få vinteren til å gå rundt, har vi de siste årene hatt ganske mange vintervikarer fra november til april. Det blir det nok ikke det samme behovet for. Resten av året har vi riktig bemanning. Det kan hende det kommer tilbud om sluttpakker, men at det skal være fare for at folk blir sagt opp, det ser jeg ikke for meg.

- Er det beskjeden dere har fått fra ledelsen?

- Nei, det har vi ikke snakket om. Grunnbemanningen vi har for å lage nyheter, Sportsrevyen og dekke nye rettigheter vi helt sikkert får, er riktig for resten av året. Det er noe annet hvis vi også mister skiskyting og skøyer, da kan det hende det blir verre.

- Nent ønsker seg helt sikkert folk herfra
- Nå skal Nent helt sikkert ansette folk. Hva sier du når de ringer fra Nent?

- De kommer helt sikkert til å ønske seg noen herfra, og det kan godt hende at noen blir med fordi de har så stor interesse for skisport, men i hovedsak har jeg følelsen av at de fleste er så glade i NRK at de kommer til å bli værende.

- Tror du NRK må skru opp lønningene sånn at de ikke mister nøkkelfolk?

- Det hadde vært ønskelig, men jeg tror ikke det, humrer Michaelsen.

- Vi har ikke lokale lønnsforhandlinger i avdelingen for sporten, vi har generelle lønnsforhandlinger i NRK. Dersom noen får et tilbud fra Nent, kan det hende at vår lokale ledelse er interessert i å skru opp lønningen til vedkommende noen hakk, men en generell høyning av lønnsnivået kommer ikke til å skje.

- Hva tror du om vintersport på TV3 og Viaplay?

- Hvis det går på åpne kanaler, så tror jeg det kan gå bra, men dersom de legger det på betalingskanaler, kan det hende at det ikke går så bra. Jeg tror det er forskjell på folk som er genuint opptatt av Manchester United, for eksempel, som de gjør alt for å se, og en verdenscup. Jeg tror mange av våre seere har hatt en tradisjon for å sette på tv-en og få med seg essensen i hele sendingen, men jeg tror ikke folk er villig til å betale for å gjøre det hvis det blir en betalingskanal. Det blir spennende å se hva de får ut av det.

- Ambisjonene er som før
Sportssjef i NRK, Egil Sundvor, skriver i en tekstmelding til Kampanje at det ikke blir aktuelt å nedbemanne.

- Svaret er nei. Vi har fortsatt mange vinter-rettigheter, og vi snakker uansett tre år fram i tid.Slik er det i sport; vi «leier» for en periode. Så må vi kjøpe nye, når det kommer nye «leietakere». NRK har en lang historie som viser at vi manøvrer godt i det landskapet. Ambisjonene er som før. Det samme er bemanningen, skriver han.

Les også: Giske: - Skisporten gambler med oppslutningen og interessen