Laila Anita Bertheussen, som er siktet for å ha iscenesatt en trussel mot samboer og justisminister Tor Mikkel Wara, har klaget VG inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU), skriver Dagbladet.

I klagen, som er sendt inn av Bertheussens advokat John Christian Elden, hevdes det at VG brøt god presseskikk på tre punkter i artikkelen «Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera» fra 15. mars.

Elden sier til Dagbladet at kameraet verken var hemmelig for Bertheussen, eller at det viser noe som har interesse for saken.

- Det inntrykket VG laget med oppslaget var at klager var «tatt på fersken» og at hun skulle være fotografert på en måte som skulle være et bevis mot henne fra et kamera hun ikke visste om, sier Elden til Dagbladet.

VG vil ikke kommentere klagen før de har fått lest den.

- VG har ikke mottatt noen klage fra PFU. Vanlig prosess er at en klage blir sendt sekretariatet. Den skal da behandles av sekretariatet - som innstiller på om den blir gjenstand for forenklet behandlet, eller skal opp til full behandling i utvalget. Vi kan derfor ikke på nåværende tidspunkt kommentere denne saken, skriver digitalredaktør Ola Stenberg i en tekstmelding til Dagbladet.