Bare timer før det nye mediekonsernet Nent Group skal avholde sin første markedsdag eller Capital Markets Day som det heter på finansspråket, går selskapet ut med tall på sin strømmetjeneste Viaplay. De viser at selskapet har 1,258 millioner Viaplay-abonnenter. 

Enn så lenge har tv- og strømmeselskapene holdt kortene tett til brystet hva gjelder abonnementstall, men nå har både TV 2 og Nent vært ute med sine tall. Nylig gikk TV 2 og fortalte at de hadde 400.000 Sumo-kunder. 

Les også: Drømmesalg for Sumo med Solskjær

Les også: TV 2 krysser 400.000 Sumo-kunder

Over halvparten av abonnentene til Nent-gruppen, som i tillegg eier tv-operasjoner som TV3 og Viasat og radiokanalen P4, kommer dermed fra strømmetjenesten. Nent sier i en melding at selskapet ved inngangen til 2019 har 2,218 millioner abonnenter totalt.

Går på børs i mars
Toppsjefen i det nye mediekonsernet teller nå ned dagene før han skal på børs med sitt nye selskap som er blitt skilt ut fra det svenske mediekonsernet MTG.

- Vi er veldig spente i forkant av børsintroduksjonen. Vårt verdiforslag er bygget rundt det aller beste av både teknologi, innhold og folk. Viaplays nærmest uslåelige erfaring på strømmemarkedet, driver en voldsom tilvekst av abonnenter og det er mye mer som er på vei. I dag abonnerer mindre enn halvparten av Nordens 12 millioner husholdninger på en strømmetjeneste og vi forventer at dette vil vokse raskt over de nærmeste årene. Potensiale er enormt, og vi tenker å ta ut dette potensiale ved å investere, innovere og gå i partnerskap, sier Anders Jensen, konsernsjef i Nent-gruppen i en melding.

I en ny internasjonal studie av analyseselskapet Kagan kommer det frem at Viaplay I dag er en av Europas fem største strømmetjenester, bak giganter som Netflix, Amazon Prime Vide, Sky og HBO.

- Gikk rett på konsumenten
Disse fem tjenestene står for nesten 90 prosent av abonnementsinntektene i Europa i et marked som estimeres til seks milliarder dollar, eller over 50 milliarder norske kroner. 

Her er det store forskjeller på de ulike aktørene imidlertid, for der Netflix står for 52 prosent av strømmeinntektene i Europas, er Viaplays andel kun på tre prosent. 

- Gjennom de siste årene har digitale videotjenester i Europa vokst kraftig, og særlig de som følger abonnementsmodellen på inntektssiden. Globale spillere som Netflix, Amazon og HBO gikk rett på konsumenten og forstyrret den tidligere langsiktige relasjonen mellom abonnenter og multikanal-operatører, sier Kagan-analytiker, Michail Chandakas.